Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Геращенко: "Ситуація в Алеппо показує, що світ не реагуватиме на українських заручників"

  • 14.12.2016, 15:18
  • 1 071

Безкарність РФ та її цинізм у Сирії насправді дуже б'ють по Україні, переконана віце-спікер Ради.

Віце-спікер Верховної Ради Ірина Геращенко вважає, що ситуація в Алеппо свідчить про те, що світ не реагуватиме на українських заручників. Про це Геращенко написала на своїй сторінці у Facebook.

«Неможливо дивитися фото з Алеппо. Асад і його режим — військові злочинці. Як і режим Путіна, що їх спонсорує. А світ говорить про глибоке занепокоєння, але БЕЗДІЄ. Я плачу від цих страшних фото. І я розумію, що безкарність РФ і їхній цинізм у Сирії насправді дуже б'ють по Україні, бо, значить, світ не реагуватиме на наших заручників, на щоденні обстріли Донбасу, на порушення прав людини в Криму. Світ просто сотрясає повітря на високих зібраннях в "занепокоєннях", але не діє, щоб це пекло зупинити», — написала вона.

Як повідомлялося, евакуація цивільних та сирійської опозиції зі східного Алеппо, де напередодні припинилися бої, відкладена на невизначений термін.

Нагадаємо, 9 грудня Генеральна асамблея ООН прийняла резолюцію по Сирії, в якій вимагає негайного припинення військових дій і зняття облоги з Алеппо.

8 грудня глава міністерства закордонних справ РФ Сєргєй Лавров повідомив, що сирійська армія припинила бойові дії у східному Алеппо. Цього ж дня Лавров повідомив, що США і РФ досягли домовленості про зустріч військових експертів і дипломатів 10 грудня в Женеві для завершення роботи над документом, який передбачає виведення сирійських повстанців зі східного Алеппо.

Однак згодом стало відомо, що бої в Алеппо тривають попри заяви Росії про припинення вогню.

За словами голови міської ради східної частини сирійського міста Алеппо Бріти Хаджи Хассана, протягом останніх 26 днів, під час яких сирійська армія та її союзники здійснюють активний наступ на контрольовану повстанцями східну частину міста, загинуло більше 800 осіб. Ще близько 3,5 тисячі осіб протягом цього періоду часу отримали поранення.

Джерело: Тиждень.ua

Схожі новини