Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Винуватці Грибовицької трагедії можуть на 10 років потрапити до в'язниці

  • 01.11.2016, 15:55
  • 885

Прокуратура Львівської області завершила досудове розслідування обвалу сміття на Грибовицькому сміттєзвалищі.

Трьох керівників комунального підприємства "Збиранка" звинувачують у порушенні правил екологічної безпеки та службовій недбалості. Ці причини призвели до загибелі людей, передає прес-служба прокуратури Львівської області.

"Складування відходів на звалищі здійснювали без затвердженого проекту. Посадові особи комунального підприємства не вжили відповідних інженерних заходів для забезпечення стійкості полігону. Не провели належного ущільнення і переслоювання ізоляційним матеріалом складених відходів", - йдеться у повідомленні. Ці факти підтвердила інженерно-еколого-геодезична експертиза.

28 жовтня підозрюваним надали доступ до матеріалів кримінального провадження. Їх 200 томів. Чиновникам загрожує позбавлення волі до 10 років. На 3 роки позбавлять права обіймати керівні посади. На лаві підсудних опиниться екс-директор "Збиранки" Богдан Горбаль, його заступник Борис Плашенко та начальник полігону Олександр Куприч, повідомляє Zaxid.net. 16 серпня заарештований Горбаль вийшов під заставу. Також з-під варти звільнили Плашенка. Кожен вніс заставу 110 240 грн.

30 травня піді Львовом на території полігону твердих побутових відходів стався зсув сміття, під який потрапили троє рятувальників та еколог. Усі загинули. Тіло еколога не знайшли досі.

Схожі новини