Передплата 2024 «Добрий господар»

У Клінтон обіцяють приділяти значну увагу Україні

  • 26.10.2016, 10:41
  • 869

У разі перемоги на виборах президента США кандидата від Демократичної партії Гілларі Клінтон нова адміністрація Білого дому приділятиме велику увагу українському напрямку.

Про це заявила в кулуарах конференції у Вашингтоні, організованої фундацією Україна-США, представник кампанії Клінтон посол Мелані Вервир, повідомляє "Укрінформ".

"Гілларі має довгу історію відносин з Україною, починаючи з часу, коли вона була першою леді, сенатором, працювала держсекретарем. Після того, як вона пішла з Держдепартаменту, Клінтон мала твердий погляд на те, чого потребує Україна під час агресії, з якою зіштовхнулася країна, на економічну допомогу, підтримку в проведенні реформ", - зауважила представник кандидата від демократів.

Вервир наголосила, що Клінтон дуже добре розуміється на українському питанні та хоче мати впевненість, що зусилля США допоможуть прогресу в Україні. Вона уточнила, що йдеться, в тому числі, про оборонні потреби України в умовах російської агресії, інвестиційну та економічну допомогу, а також прогрес у боротьбі проти корупції та підтримку громадянського суспільства.

"Отже, вона має весь необхідний багаж свого досвіду, знань, розуміння і підтримки України", - зазначила Вервир.

Крім того, представник кандидата від демократів зауважила, що в разі перемоги Клінтон не відмовиться від зустрічі з українським керівництвом.

"Вона знає, що в разі обрання президентом матиме нагальну можливість для справжньої дискусії з керівництвом України, щоб зрозуміти конкретні потреби, а також варіанти, які залишаються на столі, та рішення, що мають бути зроблені", - зауважила представник Гілларі Клінтон.

Схожі новини