Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Число жертв отруєння сурогатним алкоголем в Україні зросло

  • 20.10.2016, 15:52
  • 978

Загальна кількість отруєнь зросла до 143.

В Україні станом на ранок 20 жовтня 2016 року число жертв отруєння сурогатним алкоголем зросло до 65. Про це йдеться в повідомленні Державної служби України з питань безпеки харчових продуктів та захисту споживачів.

"Станом на 9:00 20.10.2016 в країні зареєстровано 143 випадки отруєнь фальсифікованим небезпечним алкоголем, з них 65 завершилися летально", - йдеться в повідомленні.

Зазначимо, новий летальний випадок внаслідок отруєння метиловим спиртом зафіксовано в Харківській області.

Як повідомлялося, перший заступник глави Національної поліції України — начальник кримінальної поліції Вадим Троян заявив, що спирт, яким смертельно отруїлися десятки людей по всій Україні, виявився російським.

Станом на 18 жовтня в Україні кількість померлих від отруєння фальсифікованим алкоголем зросла до 63 осіб, загалом зареєстровано 140 випадків отруєнь.

Нагадаємо, у Харківській області правоохоронці затримали трьох власників магазинів у трьох районах області, де продавався неякісний алкоголь. Прокуратура Харківщини встановила особу виробника сурогатного алкоголю та затримала його. У нього вилучили понад чотири тони технічного спирту і обладнання для виготовлення сурогату. Зараз правоохоронці намагаються встановити місця продажу фальсифікованої продукції, яку встигли розповсюдити по Україні.

На Донеччині суд заарештував двох підозрюваних у причетності до отруєння людей сурогатним алкоголем. Також у Миколаївській області суд заарештував місцевого жителя, який підозрюється в збуті сурогатного алкоголю, внаслідок вживання якого померли п'ятеро людей.

Джерело: Тиждень.ua

Схожі новини