Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Експортні плани Іраку здешевлюють нафту

  • 23.08.2016, 12:20
  • 1 270

Нафтові котирування на світовому ринку сировини і далі знижуються на торгах у вівторок на тлі повідомлень про плани Іраку збільшити експорт.

Про це свідчать дані біржових торгів на сайті Investing.com.

Ціна жовтневого контракту на нафту Brent опустилася на $0,5 (1,02%) - до $48,66 за барель. Котирування ф'ючерсу на нафту WTI з постачанням у жовтні знизилося на $0,61(1,29%) - до $46,8 за барель.

Нафта, ціни на яку впали напередодні на понад 3%, продовжує дешевшати у вівторок на тлі нових сигналів, що свідчать про збереження надлишку пропонування на ринку.

Аналітики Goldman Sachs вважають, що 20% зліт цін у серпні був надмірним і не відображає реального балансу попиту і пропонування.

Новина про те, що низка країн поновлює експорт і видобуток нафти, чинить тиск на вартість "чорного золота". У ЗМІ з'явилася інформація про те, що Ірак цього тижня може наростити експорт з родовищ у Киркуку. "Нафта знижується в ціні, закінчуючи довгу чергу сильного щоденного зростання, оскільки Ірак прагне збільшити постачання приблизно на 5% впродовж наступних кількох днів", - цитує видання Wall Street Journal думку аналітиків ANZ Research.

У липні експорт нафти Іраку, згідно з даними Міжнародного енергетичного агентства (МЕА), досяг 3,71 млн барелів на день. Обсяг видобування склав близько 4,33 млн барелів, що на 80 тисяч більше порівняно з попереднім місяцем.

Станом на 09:15 за київським часом ціну на нафту марки Brent встановлено на рівні 48,88 долара за барель. На відкритті Brent торгувалася по 49,19 долара за барель, що на 3 центи вище за рівень закриття торгів($49, 16).

Схожі новини