Передплата 2024 «Добра кухня»

У Китаї внаслідок сильних злив загинули 78 людей, 90 зникли безвісти

  • 23.07.2016, 15:08
  • 1 032

Проливні дощі не припиняються в різних районах країни з кінця червня.

У Китаї внаслідок сильних злив загинули 78 людей, 90 зникли безвісти
У Китаї внаслідок сильних злив загинули 78 людей, 90 зникли безвісти

Унаслідок сильних злив у північній китайській провінції Хебей щонайменше 78 людей загинули, 90 зникли безвісти. Про це повідомляє ВВС з посиланням на владу країни.

Проливні дощі в районах, що відрізняються посушливим кліматом, змусили покинути свої будинки близько 16 млн жителів Китаю. Найсильніше постраждали провінції Хебей і Хенань. Щонайменше 36 людей загинули в провінції Хебей на північному сході країни. У провінції Хенань у центральній частині країни жертвами повені стали 15 осіб, ще восьмеро вважаються зниклими безвісти.

Місцева поліція заявляє, що великої кількості жертв вдалося б уникнути, якщо б не відбулося прориву річкової дамби в районі міста Тяньмень у провінції Хубей. Однак місцеві жителі кажуть, що влада їх не попередила завчасно про насування стихії, через що вони не встигли залишити небезпечний район.

За даними влади країни, повінь знищила врожай на площі 1,5 млн га, втрати оцінюються в 3 млрд доларів (20 млрд юанів). Центробанк країни заявив, що надасть фінансову допомогу потерпілим від повені територіям.

Проливні дощі не припиняються в різних районах Китаю з кінця червня. Особливо складна ситуація спостерігається в регіонах у басейні річки Янцзи. Жертвами повеней, сходження селі і зсувів за це літо в Китаї стали понад 200 осіб.

Схожі новини