Передплата 2024 «Добра кухня»

Сина Черновецького в Іспанії заарештували без права внесення застави

  • 15.07.2016, 08:41
  • 968

Суддя суду першої інстанції номер 21 міста Барселони обрав сину екс-мера Києва Леоніда Черновецького - Степану - запобіжний захід у вигляді утримання під вартою.

Про це з посиланням іспанське видання Diari de Girona повідомляє«Укрінформ».

«Арештованим представлені обвинувачення у відмиванні щонайменше 10-ти мільйонів євро. Щодо восьмого затриманого, що також був переданий суду — громадянина Іспанії, - суддя вилучив його закордонний паспорт та заборонив покидати країну», - йдеться у повідомленні.

Відтак запобіжний захід Черновецькому та ще шести особам - утримання під вартою без можливості внесення застави.

Трьох з одинацяти затриманих поліція відпустила, але залучить їх до справи у якості свідків.

Як інформували іспанські ЗМІ, в Іспанії було затримано 11 осіб, підозрюваних у відмиванні грошей. Зазначалося, що більшість із затриманих — громадяни України і Росії, і зокрема серед них — син екс-мера Києва Леоніда Черновецького.

Іспанське видання El Punt Avui опублікувало фото моменту затримання Степана Черновецького. Видання акцентувало на тому, що за підозрою слідчих, саме Черновецький був «мозковим центром» угруповання, що займалася відмиванням грошей.

У Національній поліції повідомили, що в Україні Степану Черновецькому про підозру не оголошували. По лінії Інтерполу він у розшук від України не оголошувався.

До слова, Степан Черновецький у 2008-2009 роках був депутатом Київради, членом фракції «Блок Леоніда Черновецького», але потім склав повноваження і зайнявся організацією боксерських турнірів.

У грудні 2015 року екс-мер Києва Леонід Черновецький повідомив про свій намір передати управління бізнесом Степану Черновецькому, щоб самому зайнятися політикою в Грузії.

Схожі новини