Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Україна вимагає від Євразійського союзу припинити порушувати норми СОТ

  • 04.05.2016, 19:02
  • 937

Україна на засіданні комітету Світової організації торгівлі з антидемпінгової практики висунула вимогу до країн-членів Євразійського економічного союзу припинити порушувати норми організації, йдеться у повідомленні Мінекономрозвитку України.

Україна вимагає від Росії, Вірменії, Казахстану і Киргизстану скасувати антидемпінгові заходи щодо українських прутків і сталевих труб, а також припинити розслідування щодо феросилікомарганцю.

Згідно з повідомленням, делегацією України у СОТ було повідомлено про те, що відповідні антидемпінгові заходи ухвалено з порушенням норм і правил організації.

При цьому, як зазначається, делегації країн-членів ЄАЕС не відповіли на поставлені питання, зобов'язавшись надати відповіді у письмовому вигляді.

Крім того, під час засідання комітету Україна звернулася до Пакистану та Індії з приводу необхідності перегляду та скасування цими країнами антидемпінгових заходів щодо металургійної продукції.

Колегія Євразійської економічної комісії 29 березня ухвалила рішення ввести антидемпінгове мито на українські прутки терміном на 5 років, в тому числі з окупованих територій Донбасу.

Зокрема, для Єнакіївського металургійного заводу встановлюється індивідуальний збір у розмірі 10,11% митної вартості; для «АрселорМіттал Кривий Ріг» встановлюється індивідуальний збір в розмірі 9,32% митної вартості. Для всіх інших виробників мито становитиме 10,11%.

Крім того, Євразійська економічна комісія відкрила повторне антидемпінгове розслідування щодо деяких видів сталевих труб з України.

Схожі новини