Передплата 2024 ВЗ

Міський голова Львова та американська делегація обговорили ситуацію в місті та перспективи співпраці між країнами

  • 11.02.2016, 17:28
  • 1 159

Міський голова Львова Андрій Садовий зустрівся з делегацією високого рівня із Національного університету оборони США та Надзвичайним і Повноважним Послом США в Україні Джеффрі Пайєттом.

Розмовляли про економічне зростання, нові робочі місця, молодь у сфері управління містом та розвиток освіти.

«Це велика честь для нас прийняти таку делегацію: так багато поважних генералів у Ратуші не було ще ніколи. Насамперед, скажу, що ми надзвичайно вдячні американському уряду за ту підтримку, яку ми маємо в останні складні роки нашого життя. Львів — дуже безпечне місто, культурна столиця України, місто, яке насправді має дуже багато розумних талановитих людей. І, зрештою, сьогодні у війні перемагає інтелект», — відзначив Андрій Садовий.

Так, для втримання талановитої молоді в місті, близько 9 років у Львівській міській раді діє програма стажування для випускників та студентів. Найкращі ж долучаються до управління містом.

«Я працюю мером 10 років. За цей час 8 тисяч студентів пройшли стажування в міськраді. Найкращі — залишились тут на роботі. Ми — наймолодша Рада в Україні, і це найбільш надійний метод підготовки кадрів. Я випробував різноманітні технології: запрошував людей з різних міст та країн, брав людей з бізнесу, військової служби, але найкращий метод — це виховувати з нуля. Я б дуже хотів, щоб цим методом пішли всі мерії та наш уряд. Також мені сьогодні приємно, що ті колеги, які зі мною раніше працювали, сьогодні обрані в парламент та прекрасно працюють, пройшовши вишкіл місцевого самоврядування. Мабуть, єдина річ, яку я справді вмію, — це відбирати людей. Я завжди запрошую до роботи тих, які є кращими за мене», — відзначив він.

Щодо економічного розвитку, то тут, за словами міського голови, досить хороша динаміка: зараз у місті надзвичайно активно розвиваються ІТ, туризм, машинобудування, створюються нові робочі місця, розвивається інфраструктура.

«Важливим є також те, що 3 роки тому у Львові з нуля почали виробляти трамваї, тролейбуси та електробуси, і їхня ціна — на 40% нижча, ніж європейських аналогів, водночас якість — вища. Ми — проблема для європейського ринку», — додав Андрій Садовий.

Наприкінці зустрічі міський голова запросив представників бізнесу США започатковувати у Львові бізнес та гарантував максимально сприятливі умови для тих, хто вкладатиме сюди кошти та створюватиме нові робочі місця.

Джерело: прес-служба

Схожі новини