Передплата 2024 «Добра кухня»

Український суд зобов'язав Facebook надати слідчим доступ до офісів соцмережі

  • 27.11.2015, 11:19
  • 739

Печерський райсуд Києва задовольнив клопотання прокуратури про тимчасовий доступ до даних Фейсбук-акаунтів підозрюваних у справі про вбивство Олеся Бузини.

Відповідне рішення ухвалив суддя Роман Новак ще 18 листопада, ухвала опублікована уреєстрі судових рішень, повідомляє "Українська правда".

Відповідно до тексту ухвали, адміністрація Фейсбук має надати (забезпечити) тимчасовий доступ до речей і документів особам, які здійснюють досудове розслідування у кримінальному провадженні від 16 квітня 2015 року, відкритому за п.12 ч.2 ст.115 КК України (умисне вбивство, вчинене за попередньою змовою групою осіб).

Читайте також: Справа Бузини: Медведька залишили під вартою

Також співробітники соцмережі, офіс якої розташовано в Лондоні (Велика Британія), мають надати слідчим можливість вилучити зазначені в ухвалі копії документів. Йдеться, зокрема, про блог Андрія Медведька.

"У разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів слідчий суддя, суд за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку... з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів", - постановив суддя Новак.

Схожі новини