Передплата 2024 «Добра кухня»

У США з'явився препарат для лікування раку легенів

  • 26.11.2015, 19:17
  • 868

Адміністрацією з контролю за продуктами і ліками США було схвалено протипухлинний препарат для лікування недрібноклітинного раку легені.

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на FDA.

Безпека та ефективність нецітумумаба (антитіла для лікування раку) оцінювалася в рамках мультицентрових рандомізованих (вибір об'єктів у випадковому порядку)відкритих клінічних дослідженнях, в яких взяли участь 1093 пацієнта. Згідно з отриманими даними, тривалість життя на тлі терапії нецітумумабом в комплексі з гемцитабином(медичний препарат для лікування злоякісної клітини) і цисплатином( викликає загибель злоякісної клітини) склала в середньому 11,5 місяців. У групі пацієнтів, які отримували тільки гемцитабін і цисплатин, цей показник не перевищив 9,9 місяців.

При цьому серйозні побічні ефекти були відзначені у 48% пацієнтів у нецітумумаб-групі, що на 10% більше, ніж у плацебо-групі (38%). Найбільш поширеними небажаними ефектами були шкірний висип і гіпомагнеземія (зниження вмісту магнію).

Нецітумумаб є моноклональним антитілом (виробляють імунні клітини) другого покоління, призначеним для лікування пацієнтів з IV стадією НМРЛ (недрібноклітинного раку легенів).Препарат був зареєстрований компанією EliLilly під торговим найменуванням Портразза.

Схожі новини