Передплата 2024 «Добрий господар»

У Брюховичах озеро почали обгороджувати цегляним парканом

  • 07.10.2015, 13:24
  • 4 108

Мешканці та активісти спробували його повалити, однак перешкодив забудовник.

У Брюховичах озеро почали обгороджувати цегляним парканом
У Брюховичах озеро почали обгороджувати цегляним парканом

На прибережній захисній смузі озера в селищі Брюховичі орендар водойми почав зводити цегляний паркан. Мешканці одного з будинків вже повністю "відрізані" від озера - їх хвіртку перекриває нова загорожа.

"Працівники орендаря озера, який також будує котеджі по-сусідству, 23 вересня почали мурувати паркан. В результаті повністю замурували нам вихід до озера. Ми намагались вирішити конфлікт по-мирному. Але забудовник Андрій Завадський сказав, що він будує, бо так хоче. Що якби він не претендував на озеро, то не будував би котеджі. Ми вже викликали і міліцію, і поліцію", - розповіла мешканка вулиці Курортної Тетяна.

Сам Андрій Завадський у присутності журналістів, мешканців та депутатів стверджував, що має всі необхідні документи на будівництво, у тому числі цегляного паркана. Однак жодного документа присутнім так і не показав.

"Я копії всіх документів завіз у Шевченківський райвідділ, куди на мене заяву написали. І договір оренди озера, і дозволи на будівництво. Там слідчий Володя, у нього беріть документи", - сказав він.

Щодо обгородження озера, то Завадський зауважив, що доступ до нього є з іншої сторони.

Натомість архітектор Брюховицької селищної ради Наталя Мазурок, яку викликали на місце будівництва, розповіла, що орендар озера (а це офіційно Альбіна Савчук ) на період реконструкції водойми має дозвіл на встановлення легких металевих конструкцій, наприклад, сітки. Відтак, будівництво цегляного паркана з фундаментом у прибережній захисній смузі є незаконним.

Сьогодні мешканці будинку, яким перекрили вихід до озера, спробували повалити зведений паркан, утім забудовник та його знайомі перешкодили. Вже після від'їзду журналістів, будівельники почали відновлювати загорожу.

Відтак, наразі єдиним результатом є підписання представниками селищної ради, екологічної інспекції, депутатів і мешканців акту обстеження місця незаконної забудови.

Нагадаємо, восени минулого року ZAXID.NET повідомляв, що орендар значно зменшив площу цього озера в Брюховичах під виглядом його відновлення та реконструкції.

За рахунок засипаної частини водойми забудовник збільшив площу ділянки і обгородив її аж до води. Попри звернення активістів в усі можливі інстанції, протягом цього року на ділянці майже добудували котеджі.

Ділянка, на якій ведеться це будівництво, також фактично знаходиться в прибережній захисній смузі. Однак яким чином роздали землю біля озера, в селищній раді пояснюють лише роботою попередників. "Акти на землю були видані в 90-х. Теперішній власник землі отримав дозвіл на будівництво в судовому порядку, хоча ділянка входить в 25 метрів захисної смуги", - розповіла архітектор Наталя Мазурок.

Джерело: ZAXID.NET

Схожі новини