Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Початок осіннього призову перенесли на 1 листопада

  • 05.10.2015, 20:25
  • 2 068

З Львівщини на строкову службу мають призвати 620 рекрутів.

Осінній призов до війська мав розпочатися 1 жовтня. Президент Петро Порошенко своїм указом переніс початок призову на 1 листопада. Після відновлення в Україні строкової служби до війська призивають громадян віком від 20 до 27 років, які служитимуть у Збройних силах, Національній гвардії та Державній спеціальній службі транспорту. Жодного строковика, гарантує керівництво держави, в зону проведення АТО не відряджатимуть. Термін строкової служби для громадян, які не здобули вищої освіти, становить 18 місяців. Призовники з вищою освітою служитимуть 12 місяців.

Відстрочка призову на місяць, зауважив під час зустрічі з журналістами військовий комісар Львівщини полковник Микола Садовський, дасть змогу відібрати до війська кращих призовників. Львівщина за кількістю юнаків, яких мають призвати на службу цієї осені, посіла третє місце в Україні після Дніпропетровської та Харківської областей. Цієї осені на Львівщині на строкову службу в Нацгвардію призвуть 300 рекрутів, стільки ж підуть служити у Збройні сили. Всього до війська цієї осені мають призвати 620 рекрутів.

Особливістю осінньої призовної кампанії стане те, що всі призовники перед відправленням у частини отримають на призовному пункті одноразову матеріальну допомогу у розмірі 2 756 гривень.

Якщо врахувати, що на обліку у військкоматах області перебуває близько 89 тисяч призовників, здається, що виконати план призовної кампанії буде легко. Тим більше, що через відновлення в Україні строкової служби на Львівщині відновлюють функціонування десятьох районних військкоматів, які у минулі роки припинили своє існування. Та досвід проведення весняної призовної кампанії підказує, що проблеми виникатимуть. Під час весняної кампанії близько 2500 призовників з районів Львівщини медики визнали непридатними до військової служби за станом здоров’я. Проти понад тридцятьох призовників почали кримінальні переслідування за ухиляння від служби.

Обласна влада пообіцяла стимулювати місцеві громади, які краще виконуватимуть плани з призову, як це робили під час мобілізаційних кампаній. Вісім громад, які найкраще виконали мобілізаційні завдання, отримали 2,5 млн. гривень на розвиток інфраструктури (ремонт доріг, проведення електропостачання та ін.).

Обговорюючи можливі корупційні ризики призовної кампанії, військовий комісар нагадав, що після проведення останньої хвилі мобілізації жодного військового комісара з Львівщини не покарали. Полковник Садовський також зауважив, що двадцять із двадцяти п’яти військових комісарів Львівщини брали участь в АТО.

Схожі новини