Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Ціни на нафту знов падають після різкого зростання

  • 31.08.2015, 09:07
  • 730

Світові ціни на нафту демонструють у понеділок негативну динаміку, коректуючи після зростання більш ніж на 5% за підсумками п'ятниці.

Вартість жовтневих ф'ючерсів на північноморську суміш марки Brent зменшувалася на 1,68%, до 49,21 долара за барель. Жовтневі ф'ючерси на легку нафту WTI дешевшали на 1,46%, до 44,56 долара за барель, передає ПРАЙМ.

За підсумками торгів п'ятниці жовтневий ф'ючерс на нафту Brent підскочив на 5,2%, тоді як нафта WTI зміцнилася на 6,3%. За оцінкою деяких інвесторів, зміцнення цін відбулося переважно через сильну статистику по ВВП США. Реальне зростання ВВП США в другому кварталі, за другій оцінці Бюро економічного аналізу Мінторгу, склало 3,7% в річному вираженні. Експерти прогнозували зростання на 3,2%. За першою оцінкою збільшення склало 2,3%.

У ході торгів четверга зростання вартості нафти досягало 10% після того, як сильні макроекономічні дані в США додали позитивний імпульс американським і європейським фондовим індексам.

Тим не менш, деякі аналітики песимістично налаштовані щодо подальшої зміни цін на нафту.

"Ми вважаємо, що як і раніше має місце тенденція до зниження, і тому котирування націлені на підтримку на рівнях в 44 долара за барель для WTI і 48,5 долара для Brent", - вважає інвестиційний аналітик Phillip Futures Деніел Енг (Daniel Ang) .

Схожі новини