Передплата 2024 «Добра кухня»

В американському Фергюсоні знову заворушення і надзвичайний стан

  • 11.08.2015, 10:32
  • 744

Влада американського Фергюсона запровадила режим надзвичайного стану після заворушень, що виникли у місті в річницю вбивства білим поліцейським 18-річного афроамериканця Майкла Брауна.

Про це повідомляє DW.

"Режим поширюється на весь округ Сент-Оуїс штату Міссурі. У поліції застерігають від подальших заворушень, які супроводжуються "завданням шкоди громадянам та власності", - йдеться у повідомленні.

Як повідомлялося, у ніч проти 10 серпня мирна акція у пам'ять Майкла Брауна раптово переросла у заворушення. Після стрілянини між двома угрупованнями один з юнаків відкрив вогонь по співробітниках поліції - ті відповіли і поранили молодика. Проти нього порушена кримінальна справа за фактом нападу на співробітника правоохоронних органів.

9 серпня 2014 року афроамериканець Майкл Браун був застрелений білим поліцейським. Після цього вбивства протести та заворушення виникли не лише у Фергюсоні, а й в інших містах США.

А напередодні річниці трагедії білий поліцейський застрелив 19-річного темношкірого студента Крістіана Тейлора в Арлінгтоні, штат Техас. Тейлор в'їхав на своєму автомобілі у вітрину одного автосалону. Піля приїзду поліції сталася сутичка, у ході якої хлопець був застрелений. Правоохоронці встановили, що він був неозброєним. Триває слідство.

Схожі новини