Передплата 2024 «Добра кухня»

Бойовики захопили 70% запасів антрацитного вугілля України

  • 27.07.2015, 17:50
  • 960

Луганська ТЕС, що працює поза енергосистемою України, накопичила понад 430 тис. тонн антрацитного вугілля, що перевищує 70% від загальних запасів цієї марки вугілля в Україні.

Про це свідчать дані держкомпанії "Укренерго" і власника станції, енергохолдингу ДТЕК Ріната Ахметова.

За даними "Укренерго", станом на 27 липня 2015 року на складах теплових електростанцій України накопичено 600,3 тис. тонн антрацитного вугілля.

При цьому, за минулий тиждень запаси вугілля всіх марок на складах українських ТЕС скоротилися на 4,8%, - до 1,441 млн тонн.

Раніше, 27 липня, міністр енергетики та вугільної промисловості Володимир Демчишин розповів про труднощі української енергетики останніх днів.

"Протягом двох днів відключилися близько 2,5 ГВт (генеруючих потужностей — ред.)", - сказав Демчишин.

У зв'язку з цим, Україна почала поставляти з РФ близько 900 МВт електроенергії.

Нагадаємо, що торік узимку в Україні спостерігалися віялові відключення електроенергії, пов'язані з дефіцитом вугілля енергетичних марок через військові дії на Донбасі, де розташована більшість шахт.

Відтак Україна почала імпорт вугілля дефіцитних марок із Росії, ПАР та Австралії, а також із початку 2015 року почала імпорт електроенергії з РФ.

У квітні в Міненерго повідомили, що Україна звела майже до нуля закупівлюелектроенергії з Росії та спробує обійтися без імпорту до кінця року.

Раніше голова фракції "Блоку Петра Порошенка" у парламенті Юрій Луценко заявив, що Україна купуватиме у бойовиків вугілля, кокс і метал, а вони за ці гроші будуть відбудовувати зруйновану інфраструктуру Донбасу, платитимуть пенсії, зарплатні.

Джерело:УНІАН

Схожі новини