Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Режисер з діаспори США привіз до України фільм про Майдан

  • 16.07.2015, 10:56
  • 1 185

Американський кінорежисер українського походження Деміан Колодій привіз на Одеський кінофестиваль свій фільм про Революцію Гідності.

Називається стрічка «Свобода або смерть».

Наразі фільм ще не закінчений, він буде представлений в Одесі у секції Work in Progress. У цій секції продюсери та режисери показують відзнятий матеріал повнометражних фільмів, запланованих для кінотеатрального прокату в 2015-2016 роках. Саму стрічку режисер планує завершити наступного місяця, передає “Укрінформ“.

У своєму фільмі Колодій розповідає міжнародній англомовній аудиторії про події у Києві, починаючи від мирних демонстрацій на підтримку підписання угоди про асоціацію між Україною та ЄС.

Стрічка досліджує, як мирні демонстрації перетворюються у насильницький конфлікт між українськими активістами та урядом на чолі з президентом Віктором Януковичем.

Разом з тим, режисер зазначив, що наразі не має дистриб’ютора і хоче показати фільм деяким американським телевізійним броадкастерам, у той же час пропонуючи його до показу різним кінофестивалям.

Зазначимо, Деміан Колодій — українсько-американський кінорежисер, який проживає у Нью-Йорку. Раніше він знімав українську Помаранчеву революцію, а щойно у Києві почалася мирна демонстрація на підтримку угоди «Україна-ЄС» у листопаді 2014 року, прилетів до Києва знову.

Нагадаємо, маленький “Поводир” у США збирає допомогу для родин, загиблих у АТО.

Схожі новини