Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Яценюк запропонував об'єднати державні нафтові активи з Коломойським

  • 07.07.2015, 14:44
  • 1 142

Прем'єр-міністр Арсеній Яценюк вважає доцільним створення нафтової вертикально-інтегрованої компанії разом власниками групи Приват на базі "Укрнафти", "Укртатнафти" (Кременчуцький НПЗ) та державної "Укртранснафти".

Про це він повідомив на колегії Міненерго, передає Liga.net.

"У нас в руках неймовірний актив на десятки мільярдів доларів. "Укртранснафта" - державна, "Укрнафта" - 51% держава, 49% - приватний акціонер; "Укртатнафта" - 43% держава і 57% приватний акціонер ... Є пропозиція міністерству провести зустріч з приватними акціонерами, і давайте повернемося до ідеї створення великої вертикально інтегрованої нафтової компанії, об'єднаної нафтової компанії України ", - сказав Яценюк.

Державі в особі НАК "Нафтогаз України" належить 100% акцій ВАТ "Укртранснафта, а також 50% + 1 акція "Укрнафти", тоді як близько 42% акцій належить компаніям, афільованим з групою "Приват" Ігоря Коломойського. "Нафтогазу" також належить 43,054% "Укртатнафти", контрольним пакетом якою володіють афілійовані з Коломойським структурам. Про конфлікти Ігоря Коломойського з державними нафтовими підприємтсвами читайте в матеріалах Хроніка боротьби за "Укртранснафту" та Страх і ненависть Коломойського-2.

Схожі новини