Передплата 2024 «Добрий господар»

Із одного з підозрюваних у вбивстві Нємцова можуть зняти обвинувачення

  • 06.07.2015, 09:15
  • 575

Завдяки свідченням домробітниці обвинувачуваних у вбивстві російського опозиціонера Бориса Нємцова представник впливової чеченської сім'ї Руслан Геремєєв, можливо, буде виведений з кола підозрюваних.

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на "Коммерсант".

Свідок у справі про вбивство Нємцова домробітниця Зарема заявила, що "Русик", якого правоохоронні органи Росії вважають одним з організаторів вбивства російського опозиціонера, є не офіцер полку внутрішніх військ Росії "Північний" Руслан Геремєєв, а його водій Руслан Мухудінов.

"Чеченці просили називати їх саме так - Русланом і Русиком, щоб не плутати", - розповіла свідок. Згодом їй стало відомо, що прізвище першого з них Геремєєв, а другого - Мухудінов.

За словами Зареми, Геремєєв був безумовним лідером в компанії чеченців.

"Всі інші боялися його і поважали, проте між собою зазвичай називали Добрим (позивний Геремєєва під час його служби)", - говорить домробітниця.

Як каже свідок, чеченці не викликали у неї жодних підозр. У будь-якому разі, вона ніколи не бачила у них зброї й не чула, щоб вони будували якісь плани щодо Нємцова.

На даний момент кожного з Русланів - Геремєєва і Мухудінова - правоохоронні органи Росії вважають можливими організаторами вбивства Нємцова.

У своїх первинних свідченнях ймовірний вбивця російського опозиціонера Заур Дадаєв вказав, що зброю і автомобіль їм надав якийсь випадковий знайомий "Русик", який пообіцяв щедро заплатити за вбивство.

Дадаєв надалі відмовився від своїх свідчень, посилаючись на те, що давав їх під тортурами, але версію про причетність до злочину "Русика" слідство продовжує розглядати.

Схожі новини