Передплата 2024 «Добрий господар»

Переоформлення автомобіля в застосунку «Дія»: основні аспекти та переваги

Взимку 2023 року в застосунку «Дія» було додано нову функцію, яка дозволяє переоформлювати авто без відвідування сервісного центру МВС. Розглянемо переваги та особливості цієї функції

В Україні в низці сервісних центрів існує проблема з переоформленням автомобіля, що часто пов’язано з нестачею інспекторів, обов’язковими вимогами щодо огляду транспортного засобу перед переоформленням. Є складнощі з оформленням самих документів. Цим користувалися корупціонери, створюючи схеми прискореного переоформлення автомобіля. Для розв’язання цієї проблеми та прискорення переоформлення, в мобільному застосунку «Дія» було додано спеціальну функцію, яка дозволила реалізувати сервіс електронного онлайн здійснення угоди.

Переваги переоформлення автомобіля через Дію

Нова функція в програмі надає такі переваги:

  • Можливість провести переоформлення з додатковими функціями в одному місці - при переоформленні через Дію можна вибрати та зарезервувати доступні автономера по областям і регіонам, замовити техпаспорт і так далі. Після цього всі отримані документи: техпаспорт та нові номери для автомобіля будуть направлені на вказане відділення Укрпошти.
  • Відсутність потреби відвідувати центр МВС — тепер при переоформленні автомобіля не потрібно відвідувати центр МВС. Усі операції можна провести онлайн. Однак є певні обмеження — таким чином можна перереєструвати легкові автомобілі та мотоцикли. Інші транспортні засоби можна оформити тільки при особистому відвідуванні та огляді.
  • Безпека операції - всі дії здійснюються онлайн. Продавець не може випадково підтвердити передачу прав або інші дії. Більше того, у разі втрати телефону не вдасться переоформити автомобіль. Адже для перереєстрації потрібно активувати Дія.Підпис, що вимагає від користувача особисте фото.

Це лише основні переваги цієї нової функції. Насправді всі основні переваги можна буде відчути на собі при переоформленні.

Як переоформити автомобіль через програму

Якщо ви бажаєте перереєструвати транспортні засоби через Дію, слід виконати такі дії:

  1. Продавцю потрібно відкрити програму, перейти у вкладку «Сервіси», далі вибрати «Водій», а потім натиснути на «Продати автомобіль».
  2. Далі продавцю необхідно заповнити інформацію про автомобілі та себе.
  3. Для підтвердження дії необхідно активувати Дія.Підпис.
  4. Покупцеві потрібно відсканувати QR-код продавця, який з’явиться в його застосунку після виконання попередніх дій.
  5. Покупцеві потрібно заповнити анкету, вибрати техпаспорт: віртуальний, пластиковий чи комбінований; ухвалити рішення за номерами: залишити актуальні, вибрати будь-які доступні або замовити за бажанням.

Далі залишається лише дочекатися підтвердження та угода буде завершена. Процес переоформлення займає трохи більше 24 годин.

Схожі новини