Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Собаку Байдена «депортували» з Білого дому

Жодних «президентських» привілеїв! — Якщо порушено закон, загальні норми поведінки, якщо є зазіхання на здоров’я інших. Схоже, цим керувалися у канцелярії лідера США Джозефа Байдена, коли виселяли з резиденції першої особи країни його німецьку вівчарку на кличку Командор

На одному зі своїх офіційних фото Байден знявся із Командором. Фото: Білий дім
На одному зі своїх офіційних фото Байден знявся із Командором. Фото: Білий дім

Про таку «депортацію» написала The New York Times, посилаючись на речника дружини Байдена Елізабет Александер.

А завинив Командор тим, що кілька разів своїми гостри­ми зубами цапнув співробіт­ників секретної служби США, які охороняють главу держа­ви. Коли від президентсько­го пса постраждав офіцер (цей випадок був уже одинадцятим у «кримінальній» історії Коман­дора), у Білому домі вирішили: досить! І відвезли хвостато­го хулігана в інше, менш пре­стижне місце.

Раніше через надто енер­гійних своїх собак тоді 78-річ­ний Байден під час прогулянки упав і травмувався — отримав дві тріщини у правій нозі. Але він досі не перестає їх любити.

Майже всі американські президенти, за винятком хіба що Трампа, коли заступали на посаду, привозили у Білий дім своїх тварин. Присутність останніх мала би створити ке­рівникам країни домашню об­становку, допомагала зніма­ти стреси від геополітики. Ось і Байден взяв зі собою в офіс двох вівчарок — Мейджора і Чемпа. Чемп невдовзі помер, його замінили Командором. Але він не впорався із виявле­ною йому честю. І за це попла­тився — тепер собака не у пре­зидентській обоймі.

Схожі новини