Передплата 2024 ВЗ

По-справжньому Чорна п'ятниця: У "Форумі" повідомили про мінування

  • 24.11.2017, 18:43
  • 11K

Сьогодні, 24 листопада, близько шостої години в ТЦ "Форум" повідомили про мінування.

Поки достовірно невідомо, хто повідомив про вибух. "Сьогодні, 24 листопада, о 18.15 та 18.22 до правоохоронців надійшло два анонімних повідомлення про замінування двох львівських торгівельно-розважальних центрів розташованих на вулицях Під Дубом та Кульпарківській", - відділ комунікації поліції Львівської області.

Відвідувачів та продавців попросили терміново покинути приміщення. На місце події виїхали працівники поліції та вибухотехнічна служба. Зараз сапери та охорона торгового центру проводять перевірку. Також до "Форуму" під'їхала карета швидкої допомоги та пожежна машина.

Повністю оцінити, скільки відвідувачів покинули приміщення не можливо. Рахунок людей, які знаходились в "Форумі" на момент повідомлення про вибуху йде на тисячі.

Фото: Оксана Владига
Фото: Оксана Владига

"Половина людей викинула наші речі на підлогу. Всі одразу почали бігти, кидали все що можна на землю. Ми зараз будемо дві години то все складати", — обурився варварською поведінкою продавець Андрій.

Перевірки тривали близько півтори години. Вже о 18.30 в торговий центр почали запускати продавців. Першими зайшли менеджери, які разом з фахівцями вибухотехнічної служби перевіряли приміщення магазинів. Згодом дозволили увійти всім іншим працівникам.

Продавець Олена повідомила, як проходила евакуація: "Ми чекали, коли вийдуть люди з магазину,тоді ми опустили ворота магазинів. Ми виходили через чорний хід, а людей виводили через головний. Це було неочікувано, і тому мова не йде ні про яку злагодженість. Ми вже стояли тут півгодини, а люди ще тільки виходили".

Незадоволені евакуацією були й відвідувачі Форуму. "Будучи в одному із магазинів, почула оголошення про те, що відвідувачам та працівникам необхідно покинути приміщення, оскільки ТЦ припиняє роботу, причини не повідомили, спочатку ніхто не реагував на це та не спішив завершувати покупки,почали ходити чутки, що замінування, тоді вже таки рушили до виходу . Сказати, що " виходили, зберігаючи спокій, важко" - двері час від часу блокувались, бо втискалось по 10 людей мінімум, дивно, що аварійні виходи не відкрили", - розповіла відвідувачка Наталя Гнатик.

Нагадаємо, 24 листопада Чорна п’ятниця — день, коли магазини роблять масові знижки. Сьогодні в "Форумі" львів'яни планували здійснити покупки в період великого розпродажу, тому магазини, коридори та інші приміщення були переповнені людьми.

Також з'явилося аналогічне повідомлення про мінування ТРЦ "Victoria Gardens".

Схожі новини