Передплата 2024 «Добре здоров’я»

«Патріот» Бабкін співає у Росії...

Тому в патріотичному Львові співати йому не дозволили.

Концерт харківського музиканта Сергія Бабкіна, який мав відбутися минулими вихідними у львівському клубі “Малевич”, після протестів і невдалих переговорів артиста з активістами було скасовано. Бабкін відмовився виконати умови активістів, котрі вимагали від виконавця публічно визнати Росію країною-агресором і пообіцяти не давати концертів на її території, а також в окуповних нею українських регіонах. Через це активісти відмовилися пропустити людей на концерт.

Сергій Бабкін був заскочений ситуацією. Попри те, що був заздалегідь попереджений щодо можливого зриву концерту, мабуть, сподівався, що “перетреться” і все владнається, оскільки квитки народ у Львові викупив. А потім, наче виправдовуючись, сказав: “Я — патріот своєї країни, і доводжу це щоденно. Я народився і живу в Україні, тут живуть мої діти, і я роблю все для того, щоб вони отримали освіту в Україні, виросли людьми і залишилися тут жити. Люди, які ходять на мої концерти, знають, які життєві цінності для мене важливі, про що співаю у своїх піснях і про що розповідаю зі сцени”.

Не знаю, що там “проповідує” зі сцени Сергій Бабкін, бо жодного разу не була на його концерті. Але дивуюся тим львів’янам, які ломанулися скуповувати квитки, щоб послухати ті “проповіді”. 2014 року, відразу після анексії Криму, пан Бабкін дав концерт на півострові і переконував, що нічого поганого у цьому не вбачає. Ще й в одному з інтерв’ю заявив: “Там що, чорти з рогами живуть?”. В іншому інтерв’ю співак розповів, що він — за мир, проти війни, і що його політика зовсім не цікавить. І... поїхав співати у Росію. Виходить, коли в Україні ллється кров, Бабкін розважає своїми піснями агресора?!

Коли 2016 року артист виступав у Воронежі, Нижньому Новгороді, Казані, Челябінську, Новосибірську, а у 2017 — у Санкт-Петербурзі і в Москві, про що свідчить його Інстаграм, у цей час на каналі “1+1” вирішували, кого б їм посадити у крісло тренера на “Голосі країни”. І знайшли... Сергія Бабкіна! Якщо до “Голосу країни” мало хто знав, хто такий Бабкін, то після виходу цієї музичної передачі Україна дізналася, що має такого артиста. Той вирішив, окрім Росії, проїхатися гастрольним туром рідною країною. Перед концертом у Львові активісти намагалися зірвати його концерт у Рівному, однак після перемовин Бабкін там виступив. Сподівався, що і цього разу все пройде гладко...

Бабкін заявляє, що він — поза політикою. «Мої політичні погляди я міняти не буду… Я виріс у воєнній сім’ї, батько — підполковник, брат — майор. У мене є багато друзів військових, є дуже багато друзів, що були в АТО. Ситуація не однозначна, так чи не так? І ви самі знаєте, що це так».

Що мав на увазі Бабкін, коли казав, що ситуація на сході України “неоднозначна”? Увесь світ визнав Росію агресором, а для Бабкіна ситуація залишається “неоднозначною”...

Коментар для «ВЗ»

Галина Гузьо, промоменеджер

Зрив концерту Сергія Бабкіна був прогнозований. Не знаю, чим керувався організатор цього концерту у Львові, знаючи всю інформацію довкола цього артиста... Поки в Україні четвертий рік триває війна, треба адекватно оцінювати ситуацію з усіх сторін. Мені сподобалося, як це прокоментував Ігор Кондратюк. Сказав, що артисти, які не визнають Росію агресором, мають визнавати право української публіки не визнавати їхні концерти концертами. Око за око! Чи варто ображатися Сергію Бабкіну за те, що Львів не впустив його з концертом? Не думаю. Бо він повинен адекватно оцінювати ситуацію і свої дії.

Є кілька прикладів таких одіозних “голубів миру”, які в Україні за останні роки фактично припинили мистецьку діяльність, починаючи від Таїсії Повалій та Ані Лорак. Кажуть, Світлана Лобода також уже емігрувала до Росії. У час, коли йде війна, вона часто їздила з концертами у Москву і Російську Федерацію. Можна мати питання до львівських активістів, які не впустили Бабкіна на львівську сцену — наскільки ця заборона була коректною? Йому ставили дуже прямі запитання, провокували на те, щоб він на камеру визнав Росію агресором. Але ж ми не знаємо, які у чоловіка є зобов’язання. А раптом у нього менеджер у Росії або Бабкін має підписані там контракти чи має певні обмеження, через які не може такі речі на камеру говорити. Просто від самого початку не потрібно було такий концерт анонсувати і проводити у Львові. Ті люди, які придбали квитки на Сергія Бабкіна, отримали стрес, бо не потрапили на концерт. Стрес для самого Бабкіна і його музикантів, які хотіли виступити. Але в умовах війни, яка триває, у якій гинуть люди, кожен артист є не просто митцем. Має бути громадянином країни, у якій він живе і творить.

Схожі новини