Передплата 2024 «Добра кухня»

У Львові знову буде джаз

Фестиваль Alfa Jazz Fest у місті Лева відбудеться 23-27 червня.

Львів заджазує всьоме. З 23 по 27 червня цього року відбудеться подія, на яку шанувальники джазової музики чекають цілий рік, — Сьомий міжнародний джазовий фестиваль Alfa Jazz Fest. За версією британського видання The Guardian, Alfa Jazz Fest визнано одним із найкращих європейських фестивалів.

Протягом п’яти фестивальних днів на джазових сценах виступлять 30 колективів. Серед найвідоміших — легендарний американський оркестр під керуванням композитора і видатного аранжувальника Гордона Гудвіна. Колектив — багаторазовий номінант та володар премії «Греммі». До Львова приїде Buika — відома іспанська співачка та композитор, кількаразова номінантка «Греммі». На заздрість іншим світовим джазовим сценам саме у Львові на сцені імені Едді Рознера виступить відома американська група Yellowjackets — володар п’яти номінацій і двох премій «Греммі», одна з найкращих у світовому джазі груп електричного джазу. Одними з найочікуваніших стануть концерти американського співака та композитора Грегорі Портера та легендарного кубинського піаніста-віртуоза Чучо Вальдеса.

Організатори готують і спільні проекти легенд джазу та українських музикантів — ізраїльський джазовий контрабасист, композитор, співак та аранжувальник Авішай Коен виконає свої п’єси разом з Академічним симфонічним оркестром «INSO-Львів». Художнім керівником львівського симфонічного оркестру є народний артист України, композитор, професор Мирослав Скорик.

Спеціальним гостем фестивалю стане один із найвідоміших музикантів, видатний піаніст та композитор Хербі Хенкок. Багаторазовий володар різних премій, серед яких і «Греммі», привезе до Львова нову програму. Хербі Хенкок є Послом доброї волі ЮНЕСКО, виступив організатором проголошення Міжнародного дня джазу, який, починаючи з 2012 року, щорічно відзначають 30 квітня.

Справжньою сенсацією Alfa Jazz Fest-2017 стане виступ легендарної групи Chik Corea Elektric Band.

Виступи колективів підтримають Французький інститут та Посольство Франції, Гете-Інститут та Посольство Німеччини, Австрійський форум та Посольство Австрії, Посольство Швейцарії, Посольство Республіки Туреччина, Посольство Ізраїлю, Чеський інститут та Генеральне консульство Чеської Республіки у Львові. На гостей фестивалю чекають майстер-класи, фотовиставки, джазові кінопокази. За п’ять днів фестиваль відвідають понад 200 музикантів з 15 країн світу.

Окрім концертної програми, у рамках фестивалю щороку організовують освітні програми і соціальні ініціативи. Цьогоріч під патронатом ФК «Динамо» (Київ), який у 2017 році святкує 90-річчя, заплановано проведення футбольного матчу пам’яті легендарного футболіста Андрія Баля. Програма передбачає зустріч зірок футболу з дітьми соціально незахищених верств населення, дітей-переселенців, а також молоді, яка захоплюється спортом. Також буде проведено товариський матч команди переможця юнацького турніру з футболу пам’яті Андрія Баля з друзями легендарного футболіста. «Родзинкою» футбольних поєдинків стане товариський матч зірок фестивалю та зірок футболу.

Схожі новини