Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Водій, який вигнав із маршрутки змоклу дитину, зник...

Схоже, керівництво ПП «Соп-транс» вигороджує свого працівника-хама.

У Львові розгоряється скандал, приводом якого став огидний випадок: водій приміського автобуса №138 вигнав із салону 11-річного хлопчика лише через те, що той, на думку водія, був занадто промоклий. Інцидент стався у вівторок, 4 жовтня, якраз у той день, коли місто потопало у дощі...

Про те, що трапилося, написала у соц­мережах мама хлопчика Ірина Бенрад: “Мій старший син (11 років) навчається в Класичній гімназії, що на вул. Пороховій, 3, та після закінчення занять повертається додому 138-ю маршруткою. Коли він стояв на вул. Окружній на зупинці, машини, що проїжджали повз, хоч і не навмисне, але на швидкості сильно захляпали його. Та й погода - дощ безперестанку! Дитина вся мокра, нарешті дочекалася своєї маршрутки. Зайшов у транспорт і, готуючись дістати кошти за проїзд, почув від водія: «Вийди з маршрутки, з тебе зараз ціле озеро натече!». Коли дитина сказала: «А як же мені тепер додому доїхати?», водій відповів: “Не вийдеш сам, то я тебе висаджу!”. Звичайно, хіба під силу 11-річному хлопчаку сперечатися з «мужчиною»? Промовчав та вийшов. Дочекавшись адекватнішого водія, добрався додому”.

Допис у соцмережах сколихнув громадськість. Повідомлення пані Ірини прочитали понад дві тисячі людей (!), написали сотні коментарів. Наступного дня в інформаційному просторі з’явилися коментарі власника маршруту Олега Сторожишина (ПП “Соп-транс”), начальника управління транспорту та зв’язку ЛМР Віктора Щира та в. о. директора департаменту розвитку інфраструктури, дорожнього господарства та ПЕК Львівської ОДА Романа Кокотайла. Основний месидж чиновників: водія маршрутки, який вигнав змоклу дитину, обов’язково покарають, ймовірно, звільнять, якщо на цьому наполягатимуть батьки хлопчика. Під час зустрічі із хлопцем та його родиною водій має вибачитися.

Журналіст “ВЗ” сконтактувалася із мамою 11-річного Віктора — Іриною Бенрад. Виявляється, ситуація зайшла у глухий кут. Пані Ірині вдалося вийти на керівництво фірми-перевізника завдяки принциповій позиції своєї приятельки, депутата сільської ради Лапаївки (родина Бенрадів мешкає у Лапаївці). Депутат сконтактувалася із сільським головою, який і розшукав керівника фірми “Соп-транс”. Тільки тоді пані Ірині передзвонив директор фірми Володимир Зимовін. “Керівник вибачився перед нами, розмовляв дуже культурно, пообіцяв розшукати того водія, - розповіла пані Ірина. - Ми з ним декілька разів зідзвонювалися. В результаті нам повідомили, що... не можуть визначити, хто цей водій, який скривдив хлопця. Мовляв, опитали вже усіх водіїв, які у них працюють, але того водія не знайшли. Кажуть, як тільки будемо знати, одразу його звільнимо”.

Отакої! Керівництво фірми, самі її працівники не можуть знайти свого колегу! Очевидно, вигороджують, прикривають хама... “Хамство водіїв маршруток у нас — не секрет, - веде далі пані Ірина. - Але вони натрапили не на ту маму і не на ту дитину. Ми їм не попустимо”. Ірина Бенрад розповіла, що пошуки горе-водія вони розпочали самі, і буквально того ж дня. Мама лише дорікнула синові, що він одразу не сфотографував на мобілку номер маршрутки і самого водія. Та Віктор каже, настільки змерз і був мокрий, що йому було не до мобілки. Одразу ж, коли хлопець дістався додому, перевдягнувся і зігрівся, він із мамою пішов на кінцеву зупинку маршрутки №138 у Лапаївці — чекати, коли приїде та горезвісна маршрутка. У той же час батько поїхав на інший кінець маршруту. Однак водія так і не перестріли. Щоправда, зустріли іншого водія, того, що таки довіз хлопця додому. Намагалися розпитати і у нього, і в інших водіїв, де знайти їхнього колегу-хама. Усі водії були шоковані, обурювалися, але... про конкретну особу конкретного водія нічого повідомити не могли!

Наразі родина домовилася, що Вік­тор, як тільки наступного разу побачить горе-водія, одразу сфотографує його і номер машини на мобілку. Його обов’язково розшукають. Але найбільше родині болить байдужість односельців: “Ми ж в одному населеному пункті живемо, однією маршруткою їздимо, в одну церкву ходимо! Чому люди проявили таку байдужість? Ніхто не заступився за скривджену дитину?”.

Схожі новини