Передплата 2024 «Добра кухня»

«Лікар відправив додому помирати»...

Життя стриянки може вкоротити саркома. Якщо зберемо необхідну суму на лікування за кордоном — врятуємо жінці життя

“Рік тому у серпні намацала ущільнення у грудях. У районній лікарні зробила УЗД. Сказали їхати в обласний онкоцентр. Там діагностували філоїдну цистосаркому молочної залози”, - розповідає Лідія Керницька.

Жінці — 37 років. Живе у Стрию. Через хворобу не може працювати. Та й волонтерством їй тепер важко займатися (у Лідії — 4 стадія). Це найбільше пригнічує жінку. Під час Революції гідності готувала їжу для майданівців у Будинку профспілок, а коли почалася війна — влаштовувала благодійні ярмарки, щоб підтримати наших військових. Розмальовує і продає пряники, які у неї замовляють навіть з-за кордону. Виручені кошти йдуть на допомогу діткам із синдромом Дауна. Своїх дітей Лідія поки що не має...

“У вересні мені частково видалили пухлину. У жовтні ампутували грудь. Запевнили, що аналізи показують, що все чисто, тож можу зі спокійною душею повертатися додому. Але мені докучав біль. Казала про це лікарю, а він: “Це — нормально, бо є рана, є шви”. Порекомендував мені знеболювальне. Та коли й воно перестало допомагати, знову поїхала, зробила комп’ютерну томографію. Результати приголомшили — пухлинний процес охопив грудну клітку, у легенях — повно води”, - згадує Лідія.

“Лікар, який оперував мене попередні два рази, сказав, що вже нічого не можна вдіяти. “І скільки мені залишилось?” - це все, що могла “вичавити” із себе тієї миті. “Максимум шість місяців”, - відповів лікар.

Якби не близькі та друзі, опустила би руки, змирилась би з неминучим. Але ті швидко зібрали кошти і відправили жінку на обстеження в Ізраїль.

Ізраїльських медиків випадок Лідії неприємно здивував. Як можна було двічі прооперувати пацієнтку, не зробивши томограми? Казали, ту пухлину не можна було чіпати, бо надто агресивна. Треба було “вдарити” по ній хіміотерапією, потім — променевою, і тільки після того, як зменшиться у розмірах, братися за скальпель. “Мені провели один курс хімії. Два легкі повинна пройти в Україні (необхідні ліки придбала в Ізраїлі), а потім ще один прогресивний — прокапати в Ізраїлі. Полечу туди у червні. До того часу повинна зібрати кошти — на авіапереліт, повторне обстеження, консультацію професора і лікуючого лікаря, хіміотерапію (курс обійдеться у 12 тис. $), перебування у госпіталі (доба коштує 800 $), променеву терапію і операцію. Загалом десь близько 60 тис. $”, - каже Лідія.

Жінка буде жити, якщо ми їй допоможемо. Кошти на лікування Лідії просимо переказувати за цими реквізитами:

Приватбанк

5168 7572 3130 2516

Отримувач: Керницька Лідія.

Схожі новини