Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Кондратюк Козловському перекриє кисень у шоу-бізнесі?

З усіх радіостанцій і телеканалів можуть зникнути пісні Віталія Козловського, які він записав протягом своєї 10-річної кар’єри “під крилом” Ігоря Кондратюка. Між співаком та продюсером пробігла чорна кішка. Зміни в особистому житті Віталія наклали відбиток на робочу атмосферу. Прагнення молодого співака надалі самостійно просуватися у шоу-бізнесі викликало масштабний скандал.

На офіційній інтернет-сторінці Віталія Козловського зараз лише контакт організатора концертів і посилання на сторінки у соцмережах. Це й не дивно, адже колишній продюсер співака Ігор Кондратюк заборонив своєму екс-підопічному будь-яке використання раніше записаного матеріалу, а це близько 50 пісень, а також усі відео­кліпи. І якщо спочатку Кондратюк заявляв, що йому шкода віддавати іншим виконавцям композиції, які писалися під Віталія, то тепер роздумує над тим, чи не продати частину пісень. Втратив співак через своє бажання бути самостійним і автомобіль Nissan Teana, яким раніше їздив, — його тепер конфіскував екс-продюсер.

Іскрою, що розпалила вогонь скандалу, стало особисте життя Віталія. За порадою близької людини молодий виконавець вирішив розпрощатися зі своєю попередньою командою. Про робочі колізії розповідає колишній виконавчий продюсер Віталія Козловського.

— Це не було звільнення як таке, — розповідає кореспондентові «ВЗ» Яна Прядко. — Однією із причин конфлікту стала не дуже приємна розмова з подругою Віталія, яка дозволила собі втручатися у наш робочий процес, коментувати і некоректно висловлюватися про те, чим ми зараз займаємося. Хоча ця людина абсолютно некомпетентна у сфері шоу-бізнесу. Тоді ж інша менеджер Віталія, Настя, звільнилася сама. Після такої ситуації зустрілися з Віталиком, і він сказав, що вирішив надалі працювати і керувати процесом сам. Образи у мене немає, є лише нерозуміння того, що відбувається.

Яна і Віталій — не лише колеги по роботі, а й давні друзі. Приятельські стосунки поривати не збираються. Та й деякі робочі також...

— Я з Віталієм працювала сім років, хоча дружили ми і раніше, — продовжує колишній виконавчий продюсер Віталія Козловського Яна. — У нього завжди була свобода вибору, з яким матеріалом працювати, йому ніхто ніколи не нав’язував жодних проектів. Не можу його назвати маріонеткою у руках продюсера. Наша команда реалізовувала ідеї і творчі побажання Віталика. Мені досі багато хто телефонує з приводу інтерв’ю чи зйомок. Дещо вирішую безпосередньо з Віталієм, дещо переадресовую.

Не переходячи на особистості, Яна зауважила, що завжди, коли є партнерські стосунки між артистами і продюсерами, є і зобов’язання. Жоден артист в Україні і світі не може просто так піти від продюсера. Якщо люди розходяться — вони повинні зустрітися і вирішити усі питання та суми відступних. За словами екс-виконавчого продюсера Віталія Козловського, між співаком та продюсером була домовленість про те, що коли Віталій “стане на ноги” у шоу-бізнесі, він розрахується з Ігорем Кондратюком, який вкладав у нього свій капітал.

— Не вперше в історії шоу-бізнесу співак іде від продюсера, — коментує ситуацію Ігор Кондратюк. — Питання полягає в тому, як це робити. Віталій хоче це зробити вкрай погано, тому змушений подати на нього в суд. У мене є докази, що він порушує наші домовленості. Тож він мусить зазнати якогось покарання. Це конфлікт останніх двох місяців. За цей час у Віталія Козловського відбулися радикальні зсуви в голові, на які його підштовхнув хтось із його близьких. Причому це настільки божевільні зсуви, що коли про це дізналися інші люди з шоу-бізнесу, вони здивувалися. Все інше не хочу коментувати — це юридична площина.

Якщо спочатку сам Кондратюк заявляв про заборону репертуару співака, то тепер про це заявило музичне видавництво Українська музична видавнича група, якому належать авторські права на усі пісні виконавця. Посилаючись на Закон України “Про авторське право і суміжні права”, УМВГ заборонила використання творів і фонограм. Тепер колишні пісні Віталія Козловського можуть зникнути із радіостанцій, а кліпи — з телеканалів.

Проте Віталій, здається, не надто переймається своїм теперішнім становищем. Він випустив нову російськомовну пісню “Київський вечір”, знімає кліп і готує нові фотосесії. Після конфлікту Віталій змінив свій особистий номер телефону і тепер контактує з небагатьма. Коментувати ситуацію «ВЗ» він відмовився. Натомість оприлюднив заяву, що про всі «крадіжки і заборони» дізнається виключно зі ЗМІ. “У мене на руках немає ні документів, що підтверджують це, ні тих, що забороняють мені що-небудь. Всі домовленості та умови співпраці з Ігорем Кондратюком я справно виконував протягом дев’яти років. До речі, контракту ми не підписували”.

Схожі новини