Передплата 2024 «Добра кухня»

Гарбузовий пиріг із сиром

Гарбузовий пиріг із кисломолочним си­ром просто створений для сімейного чаю­вання в холодну осінню погоду. Він надзви­чайно ніжний та ароматний, тому зазвичай подобається всім. Навіть тим, хто не шанує гарбуз! У ньому характерний смак гарбуза відтіняють прянощі, тому він дуже делікат­ний

Гарбузовий пиріг із сиром
Гарбузовий пиріг із сиром

Начинка виходить дуже соковитою, особливо якщо використовуватимете для її приготування гарний жирний сир (в іде­алі фермерський). Що стосується олії для основи, звісно ж, можна взяти не гарбузо­ву, а будь-яку рослинну. Буде теж смачно. Але все ж одного разу неодмінно спробуйте зробити гарбузовий пиріг із «правильною» олією: ви одразу відчуєте різницю!

Для основи: 10 шт. бісквітного печива, 50 г гарбузового насіння, 1 ст. ложка гар­бузової олії, 1 ст. ложка меду.

Для начинки: 250 г м’якоті гарбуза, 3 яйця, 50−100 г цукру, 50 г меду, 1 ч. лож­ка ванільного цукру, 150 г жирного кисломолочного сиру, 1 ч. ложка меленого мус­катного горіха, 1 ч. ложка меленого імбиру, 1 ч. ложка меленої кориці, на кінчику ножа солі.

Для подачі: 1 ч. ложка цукрової пудри, 200 г кисломолочного сиру.

Основа. Духовку нагріти до 200°C. Бісквітне печиво та гарбузове насіння насипати в чашу блендера, ретельно подрібнити. Суміш печива та насіння пересипати в миску. Влити гарбузо­ву олію та мед. Перемішати і викласти у форму для випічки діам. 24−26 см. Випікати 5 хв.

Начинка. М’якоть гарбуза нарізати куби­ками. Скласти у невелику каструлю і залити водою так, щоб вона тільки покрила гарбуз. Варити на середньому вогні 15 хв. Дати охоло­нути. Гарбуз подрібнити блендером на пюре. Збити міксером яйця з цукром, медом і ваніль­ним цукром. З'єднати з сиром, гарбузовим пюре і прянощами. Викласти начинку на спе­чений корж у формі.

Випікати пиріг за температури 200°C 25 хв. Дати трохи охолонути і перекласти на тарілку.

Для подачі сир збити з цукровою пудрою. Подати разом із пирогом.

Гарбуз для начинки пирога з сиром можна не варити, а запекти в духовці. Для цього на­різати його невеликими кубиками і викласти на деко, вистелене папером для випічки. Готувати у духовці, нагрітій до 190°С, 15 хв.

Для основи можна використати не лише бісквітне печиво, а й смачні мюслі або просто суміш вівсяних пластівців з улюбленими горі­хами.

Схожі новини