Гарбузовий пиріг із сиром
Гарбузовий пиріг із кисломолочним сиром просто створений для сімейного чаювання в холодну осінню погоду. Він надзвичайно ніжний та ароматний, тому зазвичай подобається всім. Навіть тим, хто не шанує гарбуз! У ньому характерний смак гарбуза відтіняють прянощі, тому він дуже делікатний
Начинка виходить дуже соковитою, особливо якщо використовуватимете для її приготування гарний жирний сир (в ідеалі фермерський). Що стосується олії для основи, звісно ж, можна взяти не гарбузову, а будь-яку рослинну. Буде теж смачно. Але все ж одного разу неодмінно спробуйте зробити гарбузовий пиріг із «правильною» олією: ви одразу відчуєте різницю!
Для основи: 10 шт. бісквітного печива, 50 г гарбузового насіння, 1 ст. ложка гарбузової олії, 1 ст. ложка меду.
Для начинки: 250 г м’якоті гарбуза, 3 яйця, 50−100 г цукру, 50 г меду, 1 ч. ложка ванільного цукру, 150 г жирного кисломолочного сиру, 1 ч. ложка меленого мускатного горіха, 1 ч. ложка меленого імбиру, 1 ч. ложка меленої кориці, на кінчику ножа солі.
Для подачі: 1 ч. ложка цукрової пудри, 200 г кисломолочного сиру.
Основа. Духовку нагріти до 200°C. Бісквітне печиво та гарбузове насіння насипати в чашу блендера, ретельно подрібнити. Суміш печива та насіння пересипати в миску. Влити гарбузову олію та мед. Перемішати і викласти у форму для випічки діам. 24−26 см. Випікати 5 хв.
Начинка. М’якоть гарбуза нарізати кубиками. Скласти у невелику каструлю і залити водою так, щоб вона тільки покрила гарбуз. Варити на середньому вогні 15 хв. Дати охолонути. Гарбуз подрібнити блендером на пюре. Збити міксером яйця з цукром, медом і ванільним цукром. З'єднати з сиром, гарбузовим пюре і прянощами. Викласти начинку на спечений корж у формі.
Випікати пиріг за температури 200°C 25 хв. Дати трохи охолонути і перекласти на тарілку.
Для подачі сир збити з цукровою пудрою. Подати разом із пирогом.
Гарбуз для начинки пирога з сиром можна не варити, а запекти в духовці. Для цього нарізати його невеликими кубиками і викласти на деко, вистелене папером для випічки. Готувати у духовці, нагрітій до 190°С, 15 хв.
Для основи можна використати не лише бісквітне печиво, а й смачні мюслі або просто суміш вівсяних пластівців з улюбленими горіхами.