Передплата 2024 «Добра кухня»

Томбінський: "Євросоюз не розглядає подальшої відстрочки поглибленої зони вільної торгівлі з Україною"

  • 22.04.2015, 15:29
  • 1 192

Європейська комісія готова детально розглянути занепокоєння Росії та спробувати знайти рішення щодо цих аспектів в рамках гнучкості поглибленої та всеохоплюючої зони вільної торгівлі.

Євросоюз не розглядає подальшої відстрочки або перегляд впровадження поглибленої та всеохоплюючої зони вільної торгівлі з Україною. Про це заявляє голова представництва ЄС в Україні Ян Томбінський.

"Європейська комісія готова детально розглянути занепокоєння Росії та спробувати знайти рішення щодо цих аспектів в рамках гнучкості поглибленої та всеохоплюючої зони вільної торгівлі. Однак подальша відстрочка впровадження поглибленої та всеохоплюючої зони вільної торгівлі або перегляд угоди не розглядається", — сказав дипломат, коментуючи результати тристоронніх переговорів між Україною, ЄС і Росією.

Як повідомлялося раніше, Україна, Росія і Євросоюз 20-21 квітня відновлять технічні консультації щодо питання імплементації Угоди про поглиблену і всеосяжну зону вільної торгівлі між Україною і ЄС з метою вирішення питань, які непокоять РФ.

Нагадаємо, що 19 вересня Єврокомісія внесла на розгляд Ради ЄС та Європарламенту пропозиції про відстрочку тимчасового застосування Угоди про асоціацію в частині поглибленої та всеохопної зони вільної торгівлі.

Джерело. Gazeta. UA

Схожі новини