Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Спецоперацію щодо затримання російських терористів «злили» у Москву з Банкової...

Це підтвердив колишній керівник канцелярії Зеленського

Відкрити кримінальне провадження щодо ймовірної державної зради і шпигунства з боку високопосадовців держави Шевченківський районний суд Києва зобов’язав Службу безпеки України. До цього СБУ відмовлялася заводити таку справу…

Ідеться про гучний скандал, пов’язаний зі зривом суперсекретної і суперважливої для України операції вітчизняної контррозвідки. Вона май­же заманила для затримання в Украї­ні військових злочинців з Росії — членів приватної військової компанії «Ваг­нер», які воювали на Донбасі, збили кілька наших літаків, у тому числі під Луганськом — ІЛ-76 із 40 десантника­ми. Перед фінальною частиною цієї спецоперації її деталі обговорювали в офісі президента. Керівник канцеля­рії Зеленського Єрмак виступив кате­горично проти негайного затримання «вагнерівців», мотивувавши це тим, що буде зірвано перемир’я, про яке домо­вилися з Росією.

Спецоперацію відклали. А через кілька днів після цієї «таємної» розмови у президента «вагнерівців» затрима­ли у дружній до Росії Білорусі. І цілень­кими повернули до Москви. Було оче­видно, що відомості про спецоперацію «злили» ті, хто перебував у кабінеті Зе­ленського. Не виключено, зробила це його права рука.

Інформація про цю зраду просо­чилася у пресу. Патріотичні політики, журналісти вимагали провести роз­слідування, покарати «кротів» із пре­зидентського офісу, які завдали вели­чезної шкоди Україні. Але на Банковій і у спецслужбах заперечили проведення спецоперації проти «Вагнера» і її злив, звинуватили пресу у тому, що вона розповсюджує фейки.

Журналісти навели додаткові дока­зи того, що наша розвідка була близь­кою до затримання російських теро­ристів — з’явилися записи розмов з ними, де звучало зізнання у «герой­ствах» на Донбасі. А кілька днів тому про підготовку і злив такої спецопера­ції повідомив в інтерв’ю одному з ви­дань донедавна найближчий соратник Зеленського — ексголова Офісу пре­зидента Андрій Богдан. На запитан­ня, чи вірить він, що цю спецоперацію було зірвано після телефонного дзвін­ка з найближчого оточення Зелен­ського, Богдан відповів: «Я не вірю — я знаю, що було саме так. Там навіть гір­ше все». Богдан сказав, що цій опера­ції — понад рік, що вона — суперсекрет­на і суперсерйозна. «Її зруйнував один телефонний дзвінок. Людина, яка зро­била цей дзвінок, фактично зізналася, що це зробила. З найближчого [ото­чення президента]», — наводить слова Богдана журналіст. Богдан не захотів називати прізвище цієї особи, але за­уважив, що про неї незабаром «розпо­вість прокурор у цій справі».

Тим часом народні депутати від «Єв­ропейської Солідарності» вкотре напо­лягають на створенні у Верховній Раді Тимчасової слідчої комісії. Вона має з’ясувати обставини провалу спецопе­рації, за якою криється державна зра­да людей, які вважають себе «держав­ними мужами».

Схожі новини