Передплата 2024 «Добрий господар»

Україна та ЄС підтвердили курс на безвізовий режим

  • 16.12.2014, 12:01
  • 1 295

Рада асоціації Україна — ЄС, яка почала роботу в понеділок, підтвердила рішучість обох сторін досягти безвізового режиму за умови, що будуть виконані умови добре організованого і контрольованого пересування осіб

Про це йдеться у прес-релізі про результати першого інавгураційного засідання ради.

"Рада асоціації привітала виконання Україною всіх критеріїв першої фази Плану дій щодо лібералізації візового режиму. Було позитивно відзначено, що запущено процес оцінки виконання критеріїв другої фази та висловлено заклик до повної та ефективної імплементації всіх критеріїв", — зазначається у повідомленні.

Крім того, Євросоюз і Україна знову засудили незаконну анексію Криму Росією.

"Україна та ЄС засудили незаконну анексію Криму Російською Федерацією, яку вони не визнаватимуть, та збереження присутності та подальше проникнення незаконних збройних формувань, найманців, зброї та військової техніки з території Російської Федерації", — зазначає прес-служба.

Не забули під час засідання і про Мінський меморандум.

"Україна та Європейський Союз погодилися, що Мінський Протокол та Меморандум повинні бути імплементовані повною мірою та без подальших зволікань, що стане кроком на шляху до стійкого політичного вирішення конфлікту на основі поваги незалежності, суверенітету та територіальної цілісності України", — йдеться у повідомленні.

Джерело: "Укрінформ"

Схожі новини