Передплата 2025 ВЗ

У Львові відбулися перші Ігри Незламних (ВІДЕО)

  • 10.10.2024, 17:15
  • 117

У Львові вперше відбулися комплексні змагання серед учасників бойових дій — Ігри Незламних 2024. За два дні у 6 видах спорту взяли участь 55 учасників

Фото із сайту Львівської міськради
Фото із сайту Львівської міськради

У 2023 році команда управління спорту та молодіжної політики Львова отримала завдання організувати у Львові національний відбір Ігор Нескорених. Згодом у місті створили унікальний та перший в Україні відділ спорту військових, ухвалили декілька програм із безкоштовними спортивними послугами для військовослужбовців, ветеранів та членів сімей загиблих захисників, введено систематичні тренування для них з різних видів спорту.

Перші Ігри Незламних відбувалися впродовж двох днів. Учасники, а ними стали 55 учасників бойових дій, взяли участь у змаганнях з 6 видів спорту: веслування на тренажерах, настільний теніс, паверліфтинг, петанк, плавання та стрільба з лука.

Особливим завершенням змагань став показовий матч від вже легендарної команди ФК «Покрова-АМП» (футбол для ветеранів, які мають ампутації). Матч дав змогу учасникам змагань дізнатися про нові можливості.

«Наші Ігри Незламних — це необхідність та вимога часу. Це про системність та закріплення набутих на тренуваннях навичок та застосування їх на практиці. Ці змагання — історія не про якісь здобутки чи медалі. Перш за все, це про незламність та перемогу над собою. Про можливість кидати виклик обставинам і знаходити в собі силу рухатися далі», — зазначив Антон Нікулін, начальник управління спорту та молодіжної політики Львівської міської ради.

Організатори — управління спорту та молодіжної політики ЛМР спільно з ЛКП «Спортресурс» та Unbroken. Foundation, планують робити такі змагання систематично, розділивши їх на сезони — весна, літо та осінь.