Передплата 2024 «Добрий господар»

У Львові розпочалася виставка металевих скульптур (ФОТО)

  • 23.08.2024, 14:15
  • 240

У Львівській обласній раді презентували зварні сталеві скульптури, які є нагадуванням про опір в час війни

Фото пресслужби Львівської обласної ради
Фото пресслужби Львівської обласної ради

До Дня Державного прапора України та Дня Незалежності у холі Львівської обласної ради презентували мистецьку збірку зварних сталевих скульптур Данила Турія.

«Ці роботи створені від початку повномасштабного вторгнення. Кожна зі скульптур присвячена питанням, які б я хотів найбільше висвітлити. Робота „Солдат-Сірник“ акцентує на наших захисниках, які швидко запалюються, запалюють інших, але, на жаль, в бою швидко гаснуть. Люди абстрагуються від цього. Вони не хочуть знати, що йде війна. Це треба все частіше нагадувати й голосніше про це кричати. Кожен мій твір — це інструмент підтримки громадської свідомості, а його мета — зафіксувати та транслювати глибокі аспекти людського досвіду в умовах війни», — зазначив Данило Турій.

Виставку вже побачили за кордоном, зокрема, у Латвії та Литві.

«Після презентації виставки у Львівському палаці мистецтв ми повезли її в Європу. Місцеві митці були у захваті, що з дроту можна створити таке чудо. А росіяни в Латвії та Литві підняли страшний шум, зверталися у парламент, міністерство культури, службу безпеки. Сфотографували напис „русский окупант — лучшее удобрение“. Це було дуже гарно. Сполучені штати Америки щойно зняли заборону для озброєння „Азова“, тому ми працюємо, допомагаємо технікою і збираємо кошти. Перемога за нами!», — додав керівник «Медичного корпусу» Ярослав Солодуха.

Відтак у холі обласної ради експонують 7 робіт Данила Турія: «Фея Маріуполя», «Свічка», «Війна — це храм мертвих дійте», «Триокий череп», «Солдат-Сірник», «Скарабеї», «Бавовна».

Їх можна побачити до 30 серпня у робочі дні з 10 до 17 години.

Схожі новини