Передплата 2024 «Добрий господар»

Орбан заявив, що не дасть втягнути його країну у війну

  • 06.06.2024, 17:30
  • 385

Прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан заявив, що його країна повинна триматися подалі від війни, в яку, за його словами, українці будуть втягувати ЄС і навіть увесь світ

Віктор Орбан. Фото із сайту АР
Віктор Орбан. Фото із сайту АР

Про це він заявив в інтерв'ю.

Прем'єр Угорщини знову оголосив свою позицію, що потрібно зробити все, щоб зупинити поширення війни.

«Українці вважають, що чим більше країн вони зможуть втягнути у війну проти росіян, тим більше шансів на перемогу, тому вони будуть втягувати у війну Європейський Союз або навіть весь світ. З українського національного погляду ескалація війни є логічною», — заявив Орбан.

Однак, за його словами, угорці повинні триматися подалі від війни, адже втягування у неї суперечило б угорським національним інтересам.

Віктор Орбан також нагадав, що на території Європи немає великого європейського ядерного арсеналу, але є американський, який лякає європейців можливими ядерними ударами рф.

«Якби колись сталася ядерна війна між рф і Штатами, американці стріляли б тільки з Європи. У ядерній війні одна сторона стрілятиме у відповідь туди, звідки стріляє інша.

Відтак американці ніколи навіть не завдадуть удару у відповідь по росіянах з території США, а завжди будуть робити це з території Європи. Замість того, щоб поширювати ядерну зброю, Європа повинна прагнути до свого роззброєння", — вважає прем'єр Угорщини.

Схожі новини