Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

У Львові ветерани тренуються безкоштовно: деталі

  • 22.03.2024, 13:50
  • 373

Львівська міськрада та спортивні клуби разом оплачують вартість абонементів для військових

Фото Романа Балука
Фото Романа Балука

Програму підтримки військовослужбовців-учасників бойових дій та членів сімей загиблих захисників і захисниць України, зокрема, шляхом оплати послуг фітнес-клубів, у Львові реалізовує управління спорту.

Зокрема, до програми доєднався морський піхотинець Ігор Платонов, який зараз перебуває у Львові на реабілітації. Чоловік боронив Маріуполь, був у російському полоні, через що отримав дуже важкі і складні травми.

«Я одразу хотів займатись спортом, але коли ще користувався кріслом колісним, не було такої можливості. Пізніше у ветеранському хабі мені розповіли про таку можливість і я одразу подався на участь.

Я ходжу в спортзал лише два тижні, але вже бачу позитивний результат. Дуже задоволений. Я відчуваю, як відновлююсь, як повертається моя сила і міць, бо мрію повернутися в стрій до своїх побратимів. Спорт завжди був у моєму житті і ці тренування мені дуже допомагають повернутися до життя, соціалізуватись після полону і тривалого перебування в лікарні", — розповів військовий.

У межах програми фітнес-клуби надають військовослужбовцям-учасникам бойових дій та членам сімей загиблих послуги відвідування тренажерного залу та/або його аналога.

«Ми налагодили хорошу співпрацю із фітнес-клубами, як соціально відповідальним бізнесом, щоб дати можливість військовим, ветеранам війни і членам сімей загиблих займатися спортом безкоштовно. Приємно, що жоден фітнес-клуб не відмовився стати учасником такої програми і запропонував свої послуги.

Зараз спорт військових і адаптивний спорт — це наш пріоритет. Це про реабілітацію, фізичну витривалість, моральну стійкість. Нам важливо, щоб львів'яни і ветерани, які проходять лікування на території Львівської громади, отримували якісну спортивну послугу. Тому ми дуже радіємо, що ця програма вже є успішною і щодня охоплює все більшу кількість людей", — пояснив Антон Нікулін, начальник управління спорту Львова.

У спортивних клубах діє спеціально розроблений абонемент із певними умовами вартістю 1000 грн на місяць: з них 500 гривень одразу покриває клуб, а інші 500 гривень управління спорту ЛМР відшкодовує на соціальні рахунки учасників на початку нового місяця.

Для того, щоб отримати спеціальні місячні абонементи, необхідно:

  • Подати документи через ЦНАП (перелік документів — заява учасника та копії паспорта, ідентифікаційного коду, посвідчення учасника бойових дій або члена загиблого Захисника/Захисниці України).
  • Отримати підтвердження, що Ви відповідаєте критеріям програми після перевірки документів.
  • Вибрати фітнес-клуб, в якому хочете займатись.
  • Оплатити абонемент (500 гривень, оплата буде компенсована з міського бюджету) на заняття у фітнес-клубах протягом місяця.
  • Відкрити соціальний рахунок у львівській філії «Ощадбанку».
  • Надати звітні документи (чек, квитанція або виписка) наприкінці місяця в управління спорту для отримання компенсації.

Учасниками програми, які можуть отримувати безоплатні послуги фітнес-клубів, можуть стати:

  • військовослужбовці, які служать у військових частинах Львівської міської територіальної громади та є учасниками бойових дій.
  • військовослужбовці Львівської міської територіальної громади, які зазнали поранень та травм внаслідок бойових дій або військовослужбовці, перебувають на реабілітації на території Львівської міської територіальної громади.
  • військовослужбовці Львівської міської територіальної громади, які стали особами з інвалідністю І-ІІІ групи внаслідок бойових дій.
  • члени сімей загиблих (померлих) Захисників та Захисниць України, які загинули під час виконання службових обов’язків у зоні бойових дій, які проживають на території Львівської міської територіальної громади, окрім дітей віком до 18 років.

«Стати учасником програми досить просто, що підтверджує досвід тих, хто вже до неї доєднався. Я щодня спілкуюсь із військовими, які вже ходять у спортзали, питаюсь, як їм, і завжди це позитивні відгуки.

Вже 150 людей відвідують фітнес-клуби безкоштовно, але ми щодня отримуємо нові заявки, відтак кожного місяця учасників програми ставатиме все більше. Ми закликаємо всіх, хто підпадає під цю програму, долучатись, бо це не просто заняття спортом, а це й соціальна адаптація, фізіологічна і психологічна реабілітація", — розповіла Орися Дем’янюк, керівниця відділу спорту військових Львівської міської ради.

Зарад безкоштовні послуги фітнес-клубів можна отримати у 27 локаціях у всіх районах Львова. Програма доступна у 12 клубах міста, серед яких: Sport Life, BRONX Fitness Hub, фітнес-центр «Олімп», «ТРИ СТИХІЇ», «Адреналін», Differ sport life style centre, CК «Формула краси», FitMe, ФЦ «Спартак», Фітнес клуб «Леофіт», ГО «Ліга культуризму Львова», Forever.

«Мережа наших клубів з 2014 року мала програму підтримки для учасників АТО, тому ми без вагань доєдналися до цієї ініціативи управління спорту. За перші два місяці співпраці ми вже маємо більше 30 клієнтів і всі вони кажуть, що задоволенні якістю наших послуг. Це дуже цінно для нас», — зазначив Павло Сало, керівник відділу сервісу фітнес-клубу SportLife.

Схожі новини