Передплата 2024 «Добра кухня»

​Погоджується із Орбаном: словацький прем'єр Фіцо підтримав блокування 50 млрд євро для України

  • 16.01.2024, 19:45
  • 536

Словацький прем'єр-міністр Роберт Фіцо після зустрічі із угорським колегою Віктором Орбаном заявив, що підтримує його «законну» боротьбу проти змін до бюджету Європейського Союзу для виділення Україні 50 мільярдів євро допомоги

Фото із сайту УП
Фото із сайту УП

Фіцо наголосив, що навіть ці кошти виділять «через два-три роки» — нічого не зміниться.

«З кожного боку на сто тисяч більше загиблих солдатів, і ніхто не просунуся вперед. росіяни продовжать свій військовий контроль над Донецьком і Луганськом. Звісно, вони не підуть із Криму, але позиція рф на переговорах покращиться», — додав він.

Словацький прем'єр укотре повторив свою тезу про те, що війна «не має військового рішення».

«Знайдімо якийсь інший метод вирішення цієї проблеми, але якщо хтось думає, що ми вкладемо 50 мільярдів, надішлемо сотні нових одиниць зброї та щось вирішимо — то ми нічого не вирішимо, ми просто гарантуємо загибель ще 200 тисяч людей, які перебувають там», — переконаний Фіцо.

Пізніше він повторив російську пропаганду про те, що Захід «заборонив українському політичному керівництву укладати перемир’я» з росією на початку повномасштабного вторгнення, тому що «покладався на те, що, вливаючи мільярди і зброю в Україну, Україна принесе пораненого російського ведмедя на тарілочці».

«Україні потрібно допомагати, але я б стверджував, що допомога їй надається у спосіб, який не має жодного ефекту. Ми зараз платимо Україні 1,5 мільярда євро на місяць від Європейського Союзу. Ми накладаємо на росіян санкції… Як довго це має тривати?» — заявив прем'єр Словаччини.

Схожі новини