Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Єврокомісія стурбована блокадою польсько-українського кордону

  • 08.01.2024, 19:15
  • 542

Європейська комісарка з питань транспорту Адіна Велян надіслала лист міністру інфраструктури Польщі Даріушу Климчаку, в якому висловила стурбованість подальшим блокуванням пунктів перетину кордону з Україною

Фото прикордонників
Фото прикордонників

У листі Велян нагадала польському міністру «про зобов’язання Польщі забезпечити вільний рух транспортних засобів на прикордонних переходах з Україною відповідно до Угоди про автомобільний транспорт між Україною та ЄС».

Для вирішення ситуації Єврокомісія запропонувала співпрацю й підтримку, додавши, що «продовжує уважно стежити за ситуацією».

Речник Єврокомісії підтвердив надсилання листа, додавши, що відомство «залишається дуже стурбованим блокуванням прикордонного переходу в Дорогуську, а також тим, що інші прикордонні переходи між Польщею та Україною продовжують бути заблокованими».

Перед пунктом пропуску «Медика-Шегині» є черга з вантажівок попри розблокування

Він також нагадав, що порушення зобов’язань держав-членів ЄС «може призвести до заходів, передбачених договорами для виправлення таких порушень» — тобто позову у Суді Євросоюзу.

За даними джерел, «за необхідності» відбудеться ще одна тристороння зустріч представників Польщі, України та Єврокомісії для вирішення проблеми блокади кордону — остання була ще 18 грудня.

Схожі новини