Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Байден погодився відправити у Європу резервістів

  • 14.07.2023, 09:35
  • 590

Президент США Джо Байден уповноважив Пентагон скерувати до 3 000 американських резервістів до Європи, оскільки триває війна рф в Україні

Фото умовне із мережі
Фото умовне із мережі

США мають понад 100 000 військовослужбовців у Європі, і ця кількість зросла з початку російського вторгнення в лютому 2022 року.

Згідно із новим розпорядженням, резервісти братимуть участь в операції «Атлантична рішучість» — постійному ротаційному розгортанні, яке зміцнює НАТО і його східний фланг. Нещодавно підписаний указ визначає операцію «Атлантична рішучість» як операцію на випадок надзвичайних ситуацій, що надає резервістам такі ж переваги, як і військовослужбовцям строкової служби.

«Це нове призначення стане корисним військовослужбовцям та їхнім сім'ям завдяки розширенню повноважень, пільг та доступу до сил і засобів Резервного компоненту», — заявив на пресбрифінгу директор Оперативного управління Об'єднаного штабу США генерал-лейтенант Дуглас Сімс.

Відтак це дозволяє Пентагону відправити більше сил і засобів на допомогу Європейському командуванню США.

Додаткові війська, швидше за все, працюватимуть у сфері логістики й забезпечення, а також у медичних галузях — стоматології та охороні здоров’я.

Із 2014 року американські війська розгорнуті в Європі у межах операції «Атлантична рішучість» для співпраці з союзниками та партнерами в регіоні. Прес-секретар Пентагону бригадний генерал Патрік Райдер додав, що нове призначення дозволить Міністерству оборони «надавати кращу системну підтримку і підтримувати наші сили».

«Це охоплює такі речі, як підвищення швидкості укладання контрактів, виплати, пов’язані з персоналом, які надають мобілізованим резервістам такі ж переваги, як і військовослужбовцям активних компонентів. Це також, як операція на рівні міністра, посилює нашу здатність відстежувати витрати, безпосередньо пов’язані з цією непередбачуваною ситуацією», — додав Райдер.


Джерело: CNN

Схожі новини