Передплата 2024 ВЗ

На Львівщині відремонтують дорогу, яка є транспортним коридором експортних вантажів до Польщі

Дорогу Львів — Рава-Руська розширять на кілька додаткових смуг і прокладуть велодоріжки

У Львівській області стартувало громадське обговорення концепції ремонту дороги Львів — Рава-Руська, яка є ключовим транспортним коридором експортних продуктових, зернових та сільськогосподарських вантажів до Польщі. Дорогу планують ремонтувати з 2024 року, до кінця цього року складуть кошторис та необхідну документацію. Фінансуватиме роботи Європейський банк реконструкції та розвитку (ЄБРР), а також державний бюджет України.

Про це повідомив для «ВЗ» начальник Служби відновлення та розвитку інфраструктури у Львівській області Олег Береза.

«Востаннє дорогу Львів — Рава-Руська ремонтували у 2012 році, зараз вона підтримується за кошти експлуатаційного утримання, — розповідає чиновник. — Автошлях потребує ремонту. Для чого це? Бо насамперед це дорога, яка напряму зв’язує Україну з Гданським портом. Зі сторони Польщі ведеться будівництво автобану: з Любліна до Гребенного. Тож дорога з боку нашої держави потребує розширення, щоб мала більшу логістичну здатність. У ремонті дороги Львів — Рава-Руська ми на етапі розроблення документів для ЄБРР. Проєкт ремонту — на експертизі. За правилами банку, проєкт потрібно обговорити в експертних середовищах».

За словами Олега Берези, на деяких ділянках дорога матиме більше смуг, також будуть прокладені велодоріжки, встановлені системи безпеки.

Схожі новини