Передплата 2024 «Добра кухня»

Світоліна обіграла росіянку фіналі турніру WTA250

  • 28.05.2023, 08:30
  • 639

Українська тенісистка Еліна Світоліна стала перемогла у турнірі рівня WTA250 у Страсбурзі, обійшовши у фіналі росіянку Анну Блінкову

Еліна Світоліна. Фото із мережі
Еліна Світоліна. Фото із мережі

Тенісистка із рф виступала у нейтральному статусі. Світоліна та Блінкова зустрічалися уперше. Для Еліни — це 20-й фінал на рівні WTA та перший після повернення у теніс. Для Анни — другий у кар'єрі (перший вона виграла).

Відтак Світоліна обійшла чотирьох суперниць (виграла три матчі, ще одна опонентка знялася до гри). Це перша така серія для українки після повернення. У фіналі вона змогла продовжити її до п’яти виграних матчів поспіль.

Світоліна розпочала матч з двох брейків і повела 3:0, після цього програла одну свою подачу (3:2), але тоді виграла ще три гейми поспіль — 6:2.

На старті другого сету відбувся найдовший гейм матчу: перший гейм на подачі Світоліної тривала понад 15 хвилин — вона його осилила.

Еліна повела з рахунком 3:0 і двома брейками у другому сеті, аналогічно як у першому. Після цього Еліна двічі програла свою подачу, але взяла одну у суперниці - 4:3 на її користь (з одним брейком).

Потім вона взяла два гейми поспіль, з четвертого матчболу закрила гру (6:3 у другому сеті).

Світоліна виграла фінал турніру в двох сетах — 6:2, 6:3.

Так, Світоліна виграла свій перший трофей після повернення у теніс. Спортсменка переривала участь у змаганнях через вагітність і народження дитини. Загалом для неї це 17-й трофей на рівні WTA, вона програвала лише тричі у фіналах.

Перемога на турнірі дозволить Світоліній піднятися на 191-е місце у світовому рейтингу, вона відіграла одразу 317 місць за один тиждень.

Для України — це другий виграний турнір у сезоні WTA 2023 року. Першу перемогу на змаганнях такого ж рівня здобула Марта Костюк, яка виграла турнір в Остіні.

Схожі новини