Передплата 2024 «Добре здоров’я»

ЄС продовжив режим безмитної торгівлі з Україною

  • 25.05.2023, 14:45
  • 464

Рада ЄС ухвалила регламент про подальше призупинення дії всіх митних зборів, квот та заходів торговельного захисту щодо українського експорту у ЄС до червня 2024 року

Фото умовне із мережі
Фото умовне із мережі

Про це повідомили у Раді Європи.

«Поновлюючи ці заходи, ЄС продовжує демонструвати свою непохитну політичну та економічну підтримку Україні, яка все ще стикається з неспровокованою та невиправданою військовою агресією з боку Росії», — йдеться у повідомленні.

Відомо, що ці заходи допоможуть Україні зберегти стабільність торговельних відносин з ЄС та підтримати економіку у дуже складних умовах.

У поєднанні із військовою, фінансовою та гуманітарною підтримкою це має вирішальне значення для допомоги Україні у її тривалому відновленні.

«Неспровокована і невиправдана агресивна війна росії проти України має руйнівний вплив на економіку країни. Поновлені автономні торговельні заходи однозначно підтримають Україну і водночас надають ЄС можливість захистити внутрішній ринок від значного збільшення імпорту деяких сільськогосподарських продуктів», — наголосив Йохан Форсселл, міністр міжнародного розвитку, співробітництва і зовнішньої торгівлі Швеції, яка головує в Раді ЄС.

Призупинення застосування тарифів стосується фруктів та овочів, що підпадають під систему вхідних цін, а також сільськогосподарської непереробленої та переробленої продукції, що підпадає під дію тарифно-квотних обмежень. Мита для промислових товарів припинили діяти ще з 1 січня 2023 року за умовами Угоди про асоціацію.

Тепер, коли регламент ухвалено, його підпишуть представники Ради та Європейського парламенту і опублікують в Офіційному віснику. Він набуде чинності 6 червня.

Схожі новини