Передплата 2024 «Добра кухня»

Еліна Світоліна повертається у великий спорт

  • 22.03.2023, 14:30
  • 751

Через рік після пологів колишня третя ракетка світу українка Еліна Світоліна повернеться до Жіночої тенісної асоціації (WTA) наступного місяця у Чарльстоні

Еліна Світоліна. Фото із мережі
Еліна Світоліна. Фото із мережі

Про це 17 березня оголосили організатори турніру.

Світоліна братиме участь в основній сітці турніру WTA Charleston Open на ґрунтовому покритті в Південній Кароліні. Змагання заплановані 3−9 квітня.

28-річна українка, яка одружена з іншим відомим тенісистом Ґаелем Монфісом, не грала з березня 2022 року, коли виступила в Маямі. У жовтні у пари народилася дочка Скай.

Світоліна активно допомагає Україні після повномасштабного російського вторгнення в Україну. У Чарльстоні вона проведе спеціальну конференцію Tennis Plays for Peace.

«Підвищення обізнаності та збір коштів для України є дуже важливими для нас як турніру та для наших гравців. Ми захоплені роботою з Еліною, яка має глибоке та особисте розуміння потреб у своїй рідній країні зараз», — заявив директор змагання в Чарльстоні Боб Моран.

Світоліна, яка потрапила до третього раунду у Чарльстоні у 2014 році у своєму єдиному попередньому старті на цьому змаганні, виграла 16 титулів в одиночному розряді, останній — у Чикаго в 2021 році.

Схожі новини