Передплата 2024 «Добрий господар»

Нардепа Костіна можуть призначити Генпрокурором, - Юрчишин

  • 25.07.2022, 19:00
  • 870

У Раді збирають підписи за призначення Генеральним прокурором України депутата "Слуги народу" Андрія Костіна, керівника правового комітету ВРУ

Нардепа Костіна можуть призначити Генпрокурором, - Юрчишин
Нардепа Костіна можуть призначити Генпрокурором, - Юрчишин

Про це повідомив у фейсбуці нардеп від «Голосу» Ярослав Юрчишин, передає Цензор.НЕТ.

«Ця процедура не потрібна для внесення подання президента, але створює враження, що депутати більшості на щось впливають. Комісія з відбору керівника САП відкинула його кандидатуру як політичнозалежну. Але щодо генпрокурора немає вимоги політичної нейтральності», — наголосив нардеп.

«З одного боку, ОП зрозуміло (принаймні — його частині), що мати аватара Татарова на посаді генпрокурора не вдасться. А тримати його у статусі в.о. у країні під час війни теж не дуже привабливо. Але реально — це шило на мило. І на це шило голосів зібрати достатньо реально. Бо ж свій, слугонародний. Ну і ще людина Єрмака, ще один солдат президента», - зауважив Юрчишин.

«Ех, ще довго чекати Україні на свого Хосе Угаса (якщо не знаєте хто це — Гугл в допомогу. Мав честь працювати з ним свого часу у Transparency International). А основний кандидат на голову СБУ таки в.о. голови Малюк. Тут все чьотко, по-татарівськи», — підсумував він.

Фото із мережі

Схожі новини