Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

У Англії зрубали «дерево Робін Гуда»

Унікальний явір вандали знищили вночі - бензопилою

Унікальний явір ріс на теренах Національного парку Нортумберленду, поблизу Муру Адріана. Фото Facebook.
Унікальний явір ріс на теренах Національного парку Нортумберленду, поблизу Муру Адріана. Фото Facebook.

Британська поліція затримала 16-річного підлітка за підозрою у зрубанні знаменитого «дерева Робін Гуда». Кількасотрічний красень-явір був одним із найбільш фотографованих дерев Сполученого Королівства.

Зрубаний вандалами явір, що ріс поблизу англійсько-шотландського кордону, неподалік давньоримського Муру Андріана, також «знімався» у кіно. Зокрема в одній зі сцен стрічки «Робін Гуд. Принц злодіїв» (1991), головну роль у якій виконав знаменитий американський актор Кевін Костнер.

Сім літ тому «дерево Робін Гуда», що росло на теренах Національного парку Нортумберленду, було визнано в Сполученому Королівстві «Деревом року». І ось його немає…

«Біля цього дерева люди просили руки й серця»…

Поліція англійського графства Нортумберланд заявила, що втрата унікального явора спричинила «шок, смуток і гнів» не лише у Великій Британії, а й у багатьох інших країнах.

А глава муніципалітету громади Північний Тайн Джеймі Дріскол відреагував на втрату явора так: «Не можу передати словами, наскільки я розгніваний через вандалізм щодо цього дерева… Люди просили своїх рідних розвіяти біля нього свій прах. Люди часто робили там пропозиції руки й серця. Я влаштовував там пікнік із дружиною та дітьми. Це частина нашої спільної душі. Хто би це не вчинив, маємо притягнути їх до відповідальності».

Схожі новини