Передплата 2024 ВЗ

Нова «Міс Нідерланди» — модель-транссексуалка

На думку журі, 22-річна переможниця «сяяла впродовж усього конкурсу»

Новоспечена "Міс Нідерланди" візьме участь у конкурсі краси "Міс Усесвіт". Фото Miss Nederland 2023
Новоспечена "Міс Нідерланди" візьме участь у конкурсі краси "Міс Усесвіт". Фото Miss Nederland 2023

Новою королевою краси Нідерландів стала 22-річна Ріккі Валері Колле — перша трансгендерна модель, яка виграла конкурс «Міс Нідерланди». Операцію зі зміни статі Ріккі зробила на початку 2023 року.

Урочистий фінал конкурсу краси «Міс Нідерланди» відбувся днями у Лейсдені (поблизу Утрехта). 22-річну королеву краси поважне журі оцінило так: «Ця фіналістка сяяла впродовж усього фінального шоу й досягла на ньому найбільшого прогресу. Колле має сильну історію з чіткою місією».

За словами трансгендерної моделі, вона мріє бути зразком для наслідування у спільноті queer.

«Я така горда й щаслива, що не можу цього описати, — зазначила королева краси Нідерландів у Instagram. — Я зробила багато для того, аби моя спільнота мала привід пишатися мною».

Свою особливість відчув ще у дитинстві…

У віці 8 років Ріккі відчув, що почувається не хлопчиком, а дівчинкою, і розповів про це батькам. Через три роки повідомив про своє бажання стати особою жіночої статі приятелів і знайомих, а у 16 років розпочав гормональну терапію… І нарешті, на початку 2023 року майбутній королеві краси Нідерландів зробили операцію зі зміни статі.

Операцію зі зміни статі Ріккі Валері Колле зробила близько півроку тому. Фото Twitter
Операцію зі зміни статі Ріккі Валері Колле зробила близько півроку тому. Фото Twitter

Ріккі Валері Колле стане другою трансгендерною жінкою, яка візьме участь у міжнародному конкурсі краси Miss Universe («Міс Усесвіт»). Першою транссексуалкою у фіналі цього конкурсу була 2018 року іспанка Анжелі Понсе (трансгендерних моделей організатори допустили до участі в конкурсі «Міс Усесвіт» 2012-го).

Своє майбутнє Віккі Валері пов’язує з модельним бізнесом. Незадовго до конкурсу краси «Міс Нідерланди» трансгендерна дівчина була гостею
популярного телешоу Holland’s Next Top Model («Наступна топ-модель Голландії»).