Передплата 2024 ВЗ

У фільмі про вбивство Кеннеді зіграє Аль Пачино

Не президента США, а боса чиказької мафії

Джона Кеннеді застрелили 22 листопада 1963-го у Далласі (штат Техас). “Убивство” розвине версію про те, що за замахом на Кеннеді стояв бос чиказької мафії Сем Джанкана.
Джона Кеннеді застрелили 22 листопада 1963-го у Далласі (штат Техас). “Убивство” розвине версію про те, що за замахом на Кеннеді стояв бос чиказької мафії Сем Джанкана.

У французькому Канні стартував кіноярмарок, який щороку супроводжує знаменитий кінофестиваль. На ярмарку презентують кінопроєкти, творці яких шукають дистриб’юторів. Одним із таких проєктів цьогоріч є трилер Assassination («Убивство») режисера Девіда Мемета.

У своєму фільмі режисер повернеться до популярної у кінематографі теми за­маху на 35-го президента США Джона Кеннеді. Нагадаємо, 22 листопада 1963 року Кеннеді за­стрелили у Далласі (штат Техас), коли президент і його дружи­на Жаклін їхали автівкою-кабрі­олетом із аеропорту до центру міста… Стрічка Мемета розви­не версію про те, що за замахом на Джона Кеннеді стояв тодішній бос чиказької мафії Сем Джан­кана. Мовляв, той бандит хотів помститися президенту. Чиказь­ка мафія допомогла Кеннеді ви­грати вибори, але той, замість віддячити «спонсорам», відвер­нувся від них…

Серед виконавців головних ролей у фільмі «Вбивство» бу­дуть Аль Пачино, Джон Травол­та й Кортні Лав. Можна припус­тити, що Аль Пачино, який був зіркою кількох знакових фільмів про мафію (зокрема, «Хреще­ний батько» й «Шлях Карліто»), гратиме мафіозі Джанкану… Як повідомляє Deadline, співавто­ром сценарію стрічки є родич Джанкани, Ніколас Челоцці (на­писав сценарій разом із Меме­том). Серед продюсерів фільму «Вбивство» — компанія Arclight Films, яка також працює над ко­медією «Віскі Артура», головну роль у якій зіграє Даян Кітон.

Схожі новини