Передплата 2024 «Добрий господар»

У Москві число затриманих на мітингах перевищило тисячу осіб

  • 27.03.2017, 09:25
  • 5 258

Повідомляється, що серед затриманих є і неповнолітні.

За останніми даними на антикорупційних мітингах у Москві 26 березня затримали 1030 осіб. Про це повідомляє "ОВД-Інфо".

Повідомляється, що серед затриманих є і неповнолітні.

Затриманих доправляли у різні відділення поліції. На даний момент ще не всі відпущені з відділків, як мінімум 120 осіб як і раніше залишаються у поліції.

Відносно більшості із затриманих були складені адміністративні протоколи за статтею 20.2 КоАП Росії (Порушення встановленого порядку організації або проведення зборів, мітингу, демонстрації, ходи або пікетування), яка передбачає штраф до 20 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Російського опозиціонера Навального заарештували

Суд над політиком відбудеться завтра.

У Росії заарештували опозиційного політика Алєксєя Навального, який організував антикорупційні мітинги по всій країні. Про це в Twitter повідомила прес-секретар Навального Кіра Ярмиш.

"На Навального прямо зараз оформляють адміністративний арешт. Суд завтра", - повідомила вона.

Також стало відомо, що затриманим раніше співробітникам "Фонду боротьби з корупцією" Навального інкримінують ст.19.3 Кодексу про адміністративні правопорушення РФ "Непокора законному розпорядженню співробітника поліції".

Затриманий в офісі ФБК директор Фонду Роман Рубанов повідомив, що в офісі ФБК проходить обшук.

У Санкт-Петербурзі на антикорупційному мітингу затримали понад 130 людей

Усього в акції. за даними поліції, взяли участь близько 3 тисяч осіб.

У Санкт-Петербургу під час антикорупційної акції поліція затримала понад 130 людей. Про це повідомили в прес-службі ГУ МВС по Петербургу і Ленінградській області в неділю.

"За даними ГУ МВС Росії, в результаті припинення несанкціонованої акції в районі Площі Повстання в відділи поліції для розгляду доставлений 131 осіб", - сказали в поліції.

В акції в Петербурзі взяли участі близько 3 тис. людей. На чотирьох осіб були складені адміністративні протоколи про порушення громадського порядку.

У Москві затримали британського журналіста "за вигукування гасел"

За словами журналіста, він прийшов на мітинг, щоб зробити фото, не був учасником акції протесту й жодних гасел не викрикував.

Московська поліція затримала журналіста видання The Guardian Алека Луна. Про це журналіст повідомив у Twitter.

Його звинувачують в участі в участі в мітингу проти корупції, нібито він вигукував лозунги.

За словами журналіста, він прийшов на мітинг, щоб зробити фото, не був учасником акції протесту й жодних гасел не викрикував.

Кореспондент написав, що його тримають у відділенні поліції вже понад чотири години і складають протокол.

У Москві почали будувати барикади, в Пітері "йдуть на Зимовий"

У Москві, Петербурзі та інших російських містах проходять антикорупційні мітинги, в ході яких учасників жорстоко затримують силовики.

Про це повідомляють російські ЗМІ.

"Бійці ОМОН безуспішно намагалися зняти людину, яка залізла на ліхтар неподалік пам'ятника Пушкіну. ОМОН зачищає Пушкінську площу, людей валять на землю і затримують. На Пушкінській будують барикади, люди кричать «Це наше місто!».

Як пишуть Грани.ру, поліція затримала хлопчика на велосипеді з табличкою "Продай дачі, побудуй дороги". "Народ кричав:" Ганьба! На Майдані хлопця б відбили. Ми не брати", - зазначається в публікації.

Вулиця Тверська заблокована, люди стоять щільною юрбою.

На Манежній площі затримали 15 осіб.

Казань: огранізатора мітингу Ельвіру Дмитрієву забрали люди в масках.

У Петербурзі протестувальники оточили поліцію. Як зазначається, люди збираються йти на Зимовий".

Головне управлінні Міністерства внутрішніх справ Росії по м. Москві повідомляє, що, за їхніми підрахунками, в Москві на неузгоджений мітингу проти корупції взяли участь близько 7-8 тисяч осіб.

Водночас, в офісі ФБК, з якого йде трансляція і який сьогодні вже обшукували у зв'язку з анонімним дзвінком про наявність вибухівки", вимкнули світло, повідомляє НавальныйLIVE.

У Москві кількість затриманих під час акції протесту перевищила 200 осіб

Велика кількість людей ще перебувають в автобусах і доставляються у різні відділки поліції.

Число затриманих під час акції протесту у Москві перевищила 200 осіб. Про це повідомляє російське агенство ТАСС з посиланням на джерела у правоохоронних органах.

"Число затриманих перевищила 200 осіб, точних даних немає. Велика кількість людей ще перебувають в автобусах і доставляються в різні ВВС", - сказав співрозмовник агентства.

У Петербурзі протестують 10 тисяч людей, в хід пішли димові шашки

До антикорупційних мітингів у Москві долучились і в Петербурзі. Там на вулиці вийшли близько 10 тисяч людей. Люди скандують: "Нємцов не забутий", а також "ні війні".

Як пише активіст Арсеній Веснін, людям вдалось відтіснити ОМОН, вони "стоять в стороні".

Також в хід пішли димові шашки.

"Кинули димовуху. У Пітері двіжуха", — пише активіст.

У Росії на мітингах проти корупції почали затримувати людей

У Росії в неділю почалися масові мітинги проти корупції, влада вважає багато з них несанкціонованими і затримує учасників.

Зокрема, як повідомляє "ОВД-Инфо", у Владивостоці люди, які дзвонять на гарячу лінію, повідомили вже про більш ніж тридцять затриманнях на мітингу, який проходить на Привокзальній площі.

За свідченнями, поліція вихоплює з натовпу людей, які поводяться мирно, просто стоять, деякі з плакатами. Всього на мітингу близько тисячі чоловік.

Вже заповнені більше чотирьох автозаків, в кожному по шість чоловік. Деякі вже доставлені в РУВС Фрунзенський. Серед затриманих - неповнолітні.

На акції проти корупції в Південно-Сахалінську затримано мінімум п'ятеро людей. Після перевірки документів затриманих відпустили.

Пізніше "ОВД-Инфо" повідомив, що після акції був затриманий один з організаторів - Дмитро Іванов, нібито "за орієнтуванням". На даний момент він перебуває у відділі поліції.

Також вісім учасників акції були блоковані на вулиці людьми в штатському, один з яких представився співробітником поліції, інші не представлялися. Людей затримали теж через якесь "орієнтування" за "підозрою в скоєнні злочину" - грабежу або розбою.

У Комсомольську-на Амурі на пікеті проти корупції затримано шість осіб, вони перебувають у відділі поліції. Про це повідомляється в офіційній групі заходу "ВКонтакте".

Джерело: Українська правда

Схожі новини