Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Геращенко: "ЄС безсоромно гальмує безвіз і ратифікацію асоціації"

  • 30.11.2016, 11:39
  • 2 629

Сьогодні, коли Україна залишається останнім форпостом експансії тоталітарного російського режиму, ЄС безсоромно гальмує безвіз і повну ратифікацію Угоди про асоціацію.

Про це написала у Facebook віце-спікер Ірина Геращенко.

"3 роки тому ЄС, усвідомлюючи для себе всі ризики повного відходу України під російський протекторат, вмовляли Януковича підписати Угоду. Попри наявність політв'язнів, повну відсутність реформ і брежнєвський застой, мегакорупцію, повне придушення ЗМІ і опозиції. Вони готові були підписати Угоду у Вільнюсі і водили хороводи навколо зрадника і покидька. Тоді ЄС лякало одне: розширення присутності РФ на пострадянському просторі, втрата України", - написала Геращенко.

За її словами, "сьогодні, після тисяч жертв, коли Україна залишається останнім форпостом експансії тоталітарного російського режиму, коли українці щодня демонструють відданість європейським принципам і залишаються найбільшими європейцями на континенті, ЄС безсоромно гальмує безвіз і повну ратифікацію Угоди".

"Що трапилося з самим Європейським Союзом? Чи усвідомлюють у Брюселі, Парижі, Берліні і інших столицях всі ризики від втрати українцями довіри до ЄС? Ці питання я не втомлююся повторювати всім своїм європейським візаві. Ці питання їм не подобаються..." - зауважила Геращенко.

Вона стверджує, що сьогодні від Франції і Німеччини, від їх позиції залежить не тільки безвіз, а й те, чи будуть українці довіряти ЄС. І великі єврокраїни, я впевнена, не мають права на історичну помилку", - наголосила віце-спікер.

Офіційно: "Безвізу цьогоріч не буде"

Питання скасування візового режиму для України переносять на 2017 рік.

Про це свідчить інформація, опублікована на сайті Європарламенту.

Там йдеться, що обговорення нового механізму призупинення візового режиму попередньо запланували на 18 січня 2017 року. Від узгодження цього питання залежить скасування візових вимог для українських громадян.

Розглянути механізм призупинення євродепутати мають у першому читанні.

Президент Петро Порошенко обіцяв, що українці їздитимуть до Європи без віз із 24 листопада. Пізніше міністр закордонних справ Павло Клімкін прогнозував, що ЄС надасть безвізовий режим до кінця 2016 року.

Схожі новини