Передплата 2024 «Добра кухня»

Меркель та Олланд: "ЄС збереже санкції проти РФ до повного виконання нею "Мінська"

  • 17.03.2016, 16:42
  • 2 080

Лідери Німеччини та Франції підтвердили, що санкції ЄС проти Росії будуть збереженні до повного виконання Москвою Мінських домовленостей. 

Петро Порошенко провів зустріч з Федеральним Канцлером Німеччини Ангелою Меркель та Президентом Франції Франсуа Олландом під час робочого візиту до Брюсселя. Співрозмовники обговорили питання виконання Мінських домовленостей та політичну ситуацію в Україні.

Петро Порошенко, Ангела Меркель та Франсуа Олланд висловили занепокоєння погіршенням безпекової ситуації на Донбасі. Сторони підкреслили важливість імплементації Мінських домовленостей. Співрозмовники наголосили на важливості припинення вогню, відведенні російської військової техніки, надання повного і безперешкодного доступу спостерігачів ОБСЄ до всіх місць на окупованих територіях і неконтрольованих ділянок українсько-російського кордону.

Лідери також вказали на важливість проведення виборів в окремих районах Донецької і Луганської областей відповідно до українського законодавства і принципів ОБСЄ за умови забезпечення безпекового компоненту.

Петро Порошенко, Ангела Меркель та Франсуа Олланд спільно закликали негайно звільнити і повернути до України українського пілота Надію Савченко, яку незаконно утримують у російській в’язниці.Троє лідерів наголосили на важливості звільнення усіх заручників, що передбачено Мінськими домовленостями.

Канцлер Німеччини та Президент Франції підтвердили незмінність політики Євросоюзу щодо невизнання окупації Криму Російською Федерацією.

Ангела Меркель та Франсуа Олланд також висловили підтримку українським реформам.

Порошенко, Олланд і Меркель закликали Росію звільнити Савченко

Президенти України і Франції Петро Порошенко і Франсуа Олланд разом із канцлером Німеччини Ангелою Меркель висунули спільну вимогу до Росії негайно звільнити українську льотчицю і нардепа Надію Савченко

Про це журналістам повідомив офіційний представник уряду Німеччини Штеффен Зайберт після завершення тристоронньої зустрічі лідерів у Брюсселі ввечері в четвер.

"Канцлер ФРН і президенти Порошенко і Олланд спільно зажадали негайного звільнення та повернення в Україну Надії Савченко, українського пілота, процес над якою проходить на даний час у Росії", - заявив Зайберт.

Тема Савченко була лише однією з тих, що стояли в центрі уваги зустрічі трьох лідерів. Вони також обговорили питання виборів, наголосивши на необхідності проведення їх в окремих районах Донецької і Луганської області згідно з Мінськими домовленостями. Безпека на виборах повинна бути гарантована, заявили вони.

Всі учасники відзначили актуальність реалізації Мінських угод та продовження курсу реформ в Україні. Вони наголосили, що перемир'я має дотримуватися повністю, необхідно також перевірити відведення озброєнь у зоні АТО, а спостерігачам місії ОБСЄ має бути забезпечений повний доступ.

Шульц: "Європарламент готовий підтримати запровадження безвізового режиму для України цьогоріч"

Про це заявив президент Європейського парламенту Мартін Шульц під час зустрічі з президентом України Петром Порошенком сьогодні у Брюсселі.

«Шульц запевнив у готовності Європарламенту підтримати рішення про запровадження безвізового режиму для українців у цьому році», - йдеться в повідомленні у прес-службі глави держави.

Шульц закликав українських політиків подолати кризу

Президент Європарламенту Мартін Шульц наголошує на необхідності об’єднання українських політичних сил заради вирішення урядової кризи.

"Ми погодилися щодо необхідності нагального вирішення нинішньої урядової кризи та продовження реформ. Я закликаю усі політичні сили в Україні об’єднатися у своїй підтримці стабільного уряду, який має довіру", - наголосив Шульц.

Президент ЄП висловив переконання, що після ухвалення закону про електронне декларування Україна вийшла на фінальний етап візової лібералізації з ЄС.

Крім того, Шульц вкотре закликав Росію негайно і без додаткових умов звільнити нелегально ув’язнену Надію Савченко.

"Порошенко і я також відзначили необхідність перезапуску Мінського процесу, включаючи його повну імплементацію. Ми також висловили наше задоволення щодо єдності Євросоюзу у продовженні принципової політики і обмежувальних заходів у зв’язку з нелегальною анексією Криму і дестабілізацією на сході України", - заявив президент ЄП.

Петро Порошенко передав санкційний «Список Савченко» Мартіну Шульцу

Глава держави привітав розвиток міжпарламентського співробітництва Україна - ЄС і висловив вдячність співрозмовнику за проведення днів України в Європейському парламенті. Впродовж зустрічі співрозмовники скоординували позицію щодо лібералізації безвізового режиму для України, а також обговорили позиції щодо виконання Мінських домовленостей.

Мартін Шульц запевнив у готовності Європарламенту підтримати рішення про запровадження безвізового режиму для українців у цьому році.

Петро Порошенко наголосив, що в українському парламенті є більшість для ухвалення євроінтеграційних законів.

Глава держави звернувся до Президента Європарламенту із закликом посилити тиск на Росію для забезпечення негайного звільнення Надії Савченко та інших українців, незаконно утримуваних в російських в’язницях.

Петро Порошенко передав Мартіну Шульцу санкційні пропозицій України проти осіб, які фабрикували справу проти Надії Савченко. Глава держави наголосив на необхідності збереження санкцій ЄС щодо Росії до повного виконання нею Мінських домовленостей.

Президент також запросив Мартіна Шульца відвідати Україну та взяти участь у заходах з нагоди 30-х роковин Чорнобильської катастрофи.

Президент України та Прем’єр-міністр Угорщини: «Санкції ЄС проти Росії мають бути збережені до повної реалізації Мінських домовленостей»

У рамках візиту до Брюсселя Петро Порошенко провів зустріч з Прем’єр-міністром Угорської Республіки Віктором Орбаном.

Сторони обмінялися думками з широкого спектру питань двосторонніх взаємин. Серед іншого, було досягнуто домовленості активізувати двосторонній політичний діалог на вищому рівні.

Співрозмовники також відзначили важливість проведення у поточному році чергових засідань українсько-угорських міжурядових комісій з питань економічного співробітництва, з питань транскордонної та прикордонної співпраці.

Петро Порошенко подякував Угорщині за підтримку України в питанні запровадження безвізового режиму з Євросоюзом. Співрозмовники погодились з тим, що нинішня міграційна криза в ЄС не повинна впливати на процес візової лібералізації з Україною.

Окрему увагу було приділено врегулюванню конфлікту на Донбасі. Сторони обговорили питання збереження існуючого режиму санкцій ЄС щодо Росії як ефективного інструменту забезпечення повної імплементації Мінських домовленостей та відновлення територіальної цілісності та суверенітету України.

Юнкер: "Україна виконала всі зобов'язання для скасування віз"

Фото: twitter.com/eucopresident
Фото: twitter.com/eucopresident

Єврокомісія у квітні подасть законодавчі пропозиції щодо скасування візових вимог для українських громадян.

Про це заявив президент Єврокомісії Жан-Клод Юнкер за результатами зустрічі з Президентом України Петром Порошенком і Президентом Європейської ради Дональдом Туском в четвер у Брюсселі.

«Україна за останні дні і години провела величезні реформи, в особливості щодо прийняття закону про електронні декларації, а також призначення членів антикорупційного агентства. Ці кроки, зроблені Україною, дозволять Єврокомісії внести пропозиції щодо візової лібералізації у квітні», - заявив Президент керівної інституції ЄС.

Він наголосив, що у питанні візової лібералізації ЄС і Україна мають спільні інтереси, щоб спростити громадянам подорожі до інших країн.

Юнкер відзначив, що дуже задоволений провести сьогодні зустріч з «хорошим другом Президентом Порошенком».

Як написала в Твітері речниця президента Єврокомісії Міна Андреєва, Єврокомісія зробить Україні безвізову пропозицію в квітні.

Туск: «Україна виконала всі умови для безвізового режиму»

Президент Європейської ради Дональд Туск заявив, що Україна виконала покладені на неї завдання для розгляду лібералізації безвізового режиму з ЄС

"Україна зробила важливі кроки для того, щоб виконати зобов'язання, які вона взяла на себе. Думаю, що скоро ми перейдемо до наступних кроків з лібералізації безвізового режиму", - зазначив Туск.

Туск: "Санкції ЄС проти Росії залишаються пов'язаними з повним виконанням Мінських угод"

Дональд Туск наголошує, що економічні санкції Євросоюзу проти Росії і надалі пов'язані з повним виконанням нею Мінських угод.

"Ми продовжуємо підтримувати дипломатичні зусилля у виконанні Мінської угоди. Подальші рішучі зусилля необхідні. Наші економічні санкції проти Росії залишаються пов'язаними з повним виконанням Мінської угоди", - наголосив Дональд Туск.

Порошенко: «Вільна торгівля з ЄС вже дає результат»

Україна і ЄС відзначають зростання торгівлі у рамках функціонування поглибленої і всеохоплюючої Зони вільної торгівлі.

«Згідно з останніми даними за січень-лютий 2016 року, ми отримали перші позитивні результати», - наголосив Порошенко.

Він додав, що у рамках поглибленої і всеохоплюючої ЗВТ сторони збільшили торгівлю продуктами харчування, сировиною, автозапчастинами та іншими товарами.

Порошенко назвав дату проведення саміту Україна-ЄС

Саміт Україна-Євросоюз запланований на 19 травня 2016 року.

«Сподіваюсь на регулярне проведення самітів Україна-ЄС, один з яких запланований на 19 травня 2016 року», - заявив він.

Порошенко передав Туску і Юнкеру санкційний "Список Савченко"

Фото: twitter.com/STsegolko
Фото: twitter.com/STsegolko

Петро Порошенко подякував голові Європейської Ради Дональду Туску та президенту Єврокомісії Жану-Клоду Юнкеру за їх "сильну позицію щодо звільнення Савченко і інших політв'язнів".

"Я передав лідерам ЄС "Список Савченко", який я ініціював і очікую, що він буде відкритий і не обмежений справою Савченко", - заявив Порошенко.

Порошенко відзначив, що мова йде також про українських політв'язнів Сенцова, Кольченка, Афанасьєва.

Порошенко: "Єврокомісія готова подати рекомендацію для рішення про безвізовий режим з Україною"

Єврокомісія готова подати рекомендацію для позитивного рішення про надання Україні безвізового режиму з Україною.

Про це заявив президент України Петро Порошенко на спільному брифінгу з головою Європейської Ради Дональдом Туском та президентом Єврокомісіє Жаном Клодом Юнкером.

Порошенко сподівається, що політкризу буде подолано до кінця місяця

«Ми обговорювали політичну кризу в Україні і я сподіваюсь, що до кінця місяця ми знайдемо політичне рішення. Проте я хочу заявити, що не буде дострокових парламентських виборів, а парламентська коаліція буде в повному складі», - заявив він.

Також за його словами будуть зроблені відповідальні кроки, що базуватимуться на головних принципах: орієнтація на реформи та євроінтеграція, імплементація Угоди про асоціацію з ЄС.

Джерело: Громадське УНІАН, Еспресо.tv, Укрінформ.

Схожі новини