Передплата 2024 «Добрий господар»

Фронтовикові-єгеру лісники допомогли купити автомобіль

Танкіст Михайло Сновида та його бойові побратими, з якими воює на херсонському напрямку, отримали повнопривідний легковик, який допоможе їм виконувати бойові завдання

"Шевроле" від друзів у тилу допоможе танкісту Михайлу і його побратимам виконувати бойові завдання. Фото з альбому М. Сновиди.
"Шевроле" від друзів у тилу допоможе танкісту Михайлу і його побратимам виконувати бойові завдання. Фото з альбому М. Сновиди.

Серед інших добродійників про нові «колеса» подбали його колеги на «цивілці» — працівники Бережанської філії державного підприємства «Ліси України». Попередня автівка танкістів у грудні після ворожих обстрілів стала непридатною для використання, тож новий «Шевроле» — дуже вчасний подарунок з тилу. Для придбання всюдихода лісники внесли більшу частину суми (за нашими даними, нерозмитнене авто такого класу коштує до 8 тисяч доларів).

До повномасштабного вторгнення росії в Україну Михайло працював єгерем у Нараївському лісництві на Тернопільщині. З початком війни перекваліфікувався у танкіста. При потребі може бути гранатометником, оператором дрона.

Мати воїна, пані Галина, розповіла кореспондентові «Високого Замку»:

— Якось мій Михайло зателефонував до свого колишнього керівника, директора лісгоспу Назарія Яремчука, розповів про транспортну проблему — і той взявся за справу. Дякую всім, хто допоміг синові. Без машини нашим хлопцям ну ніяк, вона їм дуже потрібна! Михайло з побратимами перебувають у такій місцевості, де телефон не завжди працює, волонтери туди не добираються, а треба швидко доставити все необхідне. Часом доводиться евакуювати пораненого. Так що автівка дуже знадобиться…

Торік наша газета писала про виявлену солідарність бережанських лісників зі своїм товаришем. Коли він поповнив лави ЗСУ, приїхали в його господарство і засадили молодими дубками площу, за якою раніше доглядав Михайло. Восени працівники лісництва привезли для батьків воїна дров на зиму…

Два десятки жителів села Нараєва нині захищають Україну від ворога. Односельці допомагають їм чим тільки можуть. Недавно одному з воїнів-краян придбали дрон-«мавік», зараз збирають кошти, щоб купити тепловізор, регулярно передають на фронт продукти.

Схожі новини